Мармелад з груш в домашніх умовах – як приготувати грушевий мармелад в банках на зиму.

Мармелад з груші – це натуральні солодощі, які набагато смачніші, ніж магазинні. Тому обов’язково варто знати як їх можна приготувати.

Отже, як же готувати цей смаколик?

груші

Для мармеладу обирайте тільки соковиті сорти, які добре розварюються.

Треба взяти 1 кілограм груш, добре їх помити, почистити, позбавити від серцевинок та скласти в каструлю. Залийте їх водою, аби вона повністю покривала груші та варіть на повільному вогні, доки плоди не стануть м’якими.

Якщо ви зразу ж не можете зварити груші – обов’язково складіть їх в солону воду.  Беріть воду та сіль в пропорції: 1 літр води до 1 столової ложки солі. Такий розчин врятує груші від потемнішання.

Коли груші почнуть варитися, покладіть в марлевий мішечок, в якому знаходяться наступні спеції: бутончики гвоздики та горошини запашного перцю. Для 1-го кілограму груш треба взяти:  3-4 горошин запашного перцю і 5 бутончиків гвоздики.

Дочекайтеся, доки груші стануть м’якими, видаліть з них мішечок, а масу перекрутіть в блендері або протріть через сито.

Тепер треба зважити пюре, щоб зрозуміти, скільки цукру до нього додати. На 1 кілограм пюре необхідно взяти 400 грамів цукру, змішати з масою в каструлі і знову поставити на вогонь. Далі додати лимонну цедру або просто шкірку та варити на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, аби пюре не пристало до дна.

Коли маса стане густою – зразу ж, поки вона гаряча, перекладіть її в банки та закатайте.

Якщо хочете, щоб мармелад вийшов густішим та щільнішим – на початку приготування додайте 200-250 грамів сирого яблучного пюре.

Дочекайтеся, коли банки вистигнуть та відправте їх на зберігання в темне прохолодне місце.

Такий мармелад можна використовувати в якості прикраси різноманітних кондитерських виробів або як самостійні солодощі.