Мармелад з груші – це натуральні солодощі, які набагато смачніші, ніж магазинні. Тому обов’язково варто знати як їх можна приготувати.
Інгредієнти: Гвоздика, Груші, Запашний перець, Лимон, Цукор, Яблука
Отже, як же готувати цей смаколик?
Для мармеладу обирайте тільки соковиті сорти, які добре розварюються.
Треба взяти 1 кілограм груш, добре їх помити, почистити, позбавити від серцевинок та скласти в каструлю. Залийте їх водою, аби вона повністю покривала груші та варіть на повільному вогні, доки плоди не стануть м’якими.
Якщо ви зразу ж не можете зварити груші – обов’язково складіть їх в солону воду. Беріть воду та сіль в пропорції: 1 літр води до 1 столової ложки солі. Такий розчин врятує груші від потемнішання.
Коли груші почнуть варитися, покладіть в марлевий мішечок, в якому знаходяться наступні спеції: бутончики гвоздики та горошини запашного перцю. Для 1-го кілограму груш треба взяти: 3-4 горошин запашного перцю і 5 бутончиків гвоздики.
Дочекайтеся, доки груші стануть м’якими, видаліть з них мішечок, а масу перекрутіть в блендері або протріть через сито.
Тепер треба зважити пюре, щоб зрозуміти, скільки цукру до нього додати. На 1 кілограм пюре необхідно взяти 400 грамів цукру, змішати з масою в каструлі і знову поставити на вогонь. Далі додати лимонну цедру або просто шкірку та варити на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, аби пюре не пристало до дна.
Коли маса стане густою – зразу ж, поки вона гаряча, перекладіть її в банки та закатайте.
Якщо хочете, щоб мармелад вийшов густішим та щільнішим – на початку приготування додайте 200-250 грамів сирого яблучного пюре.
Дочекайтеся, коли банки вистигнуть та відправте їх на зберігання в темне прохолодне місце.
Такий мармелад можна використовувати в якості прикраси різноманітних кондитерських виробів або як самостійні солодощі.