Кров’яна ковбаса для справжніх гурманів вже сама по собі делікатес. Але якщо в фарш додати печінку і м’ясо, то тут вже і найвибагливіші гурмани не зможуть відійти від столу не спробувавши хоч шматочок.
Інгредієнти: Кишки, Кров, М'ясо, Мускатний горіх, Печінку, Сало, Сіль, Чорний перець мелений
Для того, щоб зробити смачну кров’янку з додаванням свинячої печінки і м’яса найкраще заготовити тільки свіже м’ясо і печінку.
Як приготувати кров’яну ковбасу.
Домашня кров’янка буде набагато смачніше, якщо візьмете свинячу м’якоть (2,5 частини), підшкірне сало (0,5 частини), печінку (1 частина). Все наріжете дрібними шматочками, перемішаєте і зважте.
На кожен кілограм підготовлених продуктів влийте 1 літр свіжої свинячої крові.
Далі, зважте цей напівфабрикат і додайте на кожен його кілограм сіль (28 г), мелений чорний перець (2 г) і порошок мускатного горіха (2 г).
Фарш для ковбаси ретельно перемішайте і заповніть ним підготовлені кишки. Кишки можуть бути як свинячі, так і яловичі.
Перев’яжіть наповнені кишки кулінарною ниткою таким чином, щоб ковбаса нагадувала сосиски.
Підвісьте зв’язки кров’янки на перекладину до домашньої коптильні і тримайте їх над димом дві доби. Якщо коптильні у вас немає, то просто висушіть ковбасу під навісом або помістіть в холодильник.
Смачна домашня кров’яна ковбаса перед вживанням вимагає, щоб її відварити у воді з сіллю протягом 15 або 20 хвилин. У такому вигляді вона вже готова до вживання, але якщо домашню кров’янку ще трішки підсмажити на сковорідці, то смак у ковбаси такий, що пальчики оближеш.
Альтернативний рецепт в відео: