Сухе засолювання сала з часником і прянощами – як засолити сало в домашніх умовах.

Спробуйте приготувати ароматне сало з часничком і різними спеціями, думаю, моя домашня заготовка не залишить байдужою Ваших домочадців. Сало, заготовлене методом сухого посолу, виходить в міру просолене і може довгий час зберігатися у Вашому холодильнику.

Інгредієнти (всі спеції додаються за смаком):

  • сало (свіже) – 2 кг.;
  • сіль;
  • кмин;
  • часник;
  • лист лавра;
  • коріандр;
  • перець чорний мелений.

Як засолити сало з часником і прянощами смачно.

На початку приготування потрібно вимити сало і обсушити його паперовим рушником.

Потім, укладаємо промите і обсушене сало в емальовану тару і щедро обсипаємо його кухонною сіллю. Для просолювання, прибираємо нашу заготовку в холодильник на п’ять діб.

За цей час воно вже досить добре просолиться, тому, ми видаляємо зайву сіль. Це зробити просто, достатньо його легенько струснути.

Тепер, натираємо шматочки сала подрібненим і потовченим в ступці часничком і посипаємо змолотими і перемішаними прянощами.

Таке солоне сало можна відразу ж нарізати тоненькими скибочками і подавати до столу. Але, буде краще якщо наберетеся терпіння і потерпіть ще 24 години. За цей час воно настоїться і пробереться ароматами прянощів. Для цього заготовку потрібно обернути полотняною тканиною, потім скласти в пакет з поліетилену і відкласти в холодне місце.

Ароматне солоне сало дуже добре гармонує з приправою з хрону і свіжим хлібом з житньої муки.

Див. альтернативний рецепт в відео: як смачно засолити сало  вдома з часником і перцем.