Домашня кров’яна ковбаса – ніжна і смачна. Приготування кров’яної ковбаси з вершками і яйцями.

Свій рецепт приготування кров’яної ковбаси має кожна господиня. Я пропоную приготувати ніжну і соковиту домашню кров’янку з додаванням вершків. Наскільки смачно це вийде – перевірте самі і напишіть під рецептом відгуки.

В особливий склад ковбаси з крові входить:

  • м’ясо (свиняче або яловиче) – 500 – 600 грам;
  • кров харчова – 1 літр;
  • яйця (свіжі сирі) – 3 – 4 шт .;
  • вершки (домашні) – 500 мл.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • перець мелений – 4 грами.

Як робити кров’яну ковбасу з вершками в домашніх умовах.

Для приготування нашої домашньої кров’янки необхідно подрібнити (нарізати або прокрутити на м’ясорубці) яловичу або свинячу м’якоть.

Потім, до фаршу додаємо сіль, перець, вершки та сирі яйця.

На останньому етапі, при постійному розмішуванні, в нашу ковбасну масу потрібно вилити свіжу кров.

Отриманою начинкою потрібно заповнити підготовлені (вимиті і очищені) свинячі кишки, кінчики ковбасних кілець міцно перев’язуємо міцними нитками.

Сформовані ковбаски необхідно в слабокиплячій воді відварити хвилин десять – п’ятнадцять.

Перед вживанням, ковбасу, для утворення апетитної скоринки, потрібно прожарити або запекти в духовці на деці.

Вершки, додані в домашню кров’яну ковбаску, роблять її консистенцію ніжнішою і соковитішою. Подавати ковбаску можна з хлібом і часниковою підливою.