Копчена ковбаса з гусака, а точніше, з його грудинки – у цінителів є справжнім делікатесом, який легко приготувати в домашній коптильні. Адже домашня ковбаса з м’яса птиці, навіть якщо вона копчена, все одно вважається дієтичною.
Інгредієнти: Запашний перець, Кишки, Кмин, Майоран, Птах, Сіль, Часник
І так, як приготувати копчену ковбасу з гусака або іншого м’яса птиці.
Обробіть тушку і відокремте для ковбаси грудку і дві задні ніжки. З цих частин зніміть шкіру і візьміть тільки м’ясо.
Його наріжте на досить дрібні шматочки і змішайте з сіллю, часником, кмином, майораном і запашним перцем. Останні три ароматних складові візьміть за смаком, а солі і часнику – по 1 столовій ложці і четвертинці зубчика, відповідно.
Підготовленим фаршем начининіть свинячі кишки або іншу, наявну у Вас оболонку для ковбаси. Їх можна просто купити на ринку.
Заповнені оболонки зав’яжіть по кінцях і покладіть ковбасу на решітку коптильні. Копчення проводьте з використанням тирси з фруктових дерев і не менше ніж одну добу.
Смачна суха копчена ковбаса з гусака, як втім і з іншої птиці, хороша як закуска до виноградного домашнього вина. Її, також, можна класти в збірні солянки, яким ковбаса додасть тонкий аромат копченого м’яса.