Якщо ви любите мариновані огірочки, як з магазинної полички – тоді пропонуємо вам простий рецепт приготування. Виконуйте рекомендації, і у вас вийде чудова заготовка.
Інгредієнти: Вода, Лавровий лист, Огірки, Оцет, Перець чорний горошок, Сіль, Хрін, Цукор, Часник
Як маринувати огірки як в магазині
Необхідно взяти огірки середнього розміру в тій кількості, якої буде достатньо для трилітрової банки.
Також вам необхідні такі інгредієнти: сіль, кріп, цукор, вода, лавровий лист, часник, лист хрону, чорний перець, оцет.
Спочатку помийте огірки, залийте їх водою та лишіть на 3 години. За цей час помийте і стерилізуйте банку.
Далі відріжте кінчики, складіть огірки в банку, додайте 2 лаврових листочка, 5 зубчиків часнику, 5 горошин чорного перцю, 1 лист хрону.
Банку з огірками та спеціями залийте киплячою водою. Робіть це акуратно і поступово, аби скло не тріснуло.
Далі почекайте, доки окріп охолоне, злийте і залийте новою порцією окропу. Потім знову почекайте охолодження.
Після цього злийте воду в каструлю і покладіть в неї наступні інгредієнти:
- цукор – 3/4 склянки;
- сіль – 3 столових ложки.
Закип’ятіть, додайте 2,5 столової ложки 70% оцтової есенції.
Залийте цим маринадом огірки, закатайте банку кришкою, переверніть і закрийте теплою ковдрою. Лишіть так на добу, а потім можете відправляти на зберігання в кухонну шафу, льох або підвал.
Ці хрусткі, гостро-солодкі огірочки, є чудовою закускою, а ще, їх можна використовувати в різних салатах.