Домашня куряча тушонка в духовці

Куряча тушонка в духовці – це натуральна страва, яка ще і готується без додаткової стерилізації банок. Тому витративши мінімум часу та інгредієнтів, ви отримаєте дуже смачну заготовку з курки у власному соку.

Для приготування треба взяти:

Домашня куряча тушонка в банках в духовці

  • курка – 900-950 грамів;
  • сіль – за смаком.

Як приготувати курячу тушонку в духовці

Для приготування можна брати як стегенця, так і цілу тушку. Останній варіант виходить смачніше. Поріжте м’ясо на шматки, промийте,  обсушіть рушником, натріть сіллю і лишіть на 15-20 хвилин. Також можна додати: перець горошком, часник, спеції, зелень або моркву з цибулею.

Домашня куряча тушонка в банках в духовці

Далі візьміть літрову банку, щільно вкладіть в неї шматочки і прослідкуйте, щоб до верху лишилося місце шириною в два пальці.

Після цього візьміть металеву кришку, дістаньте з неї гумку, накрийте банку, поставте та деко та відправте в Холодну духовку.

Домашня куряча тушонка в банках в духовці

Тепер ввімкніть духовку і готуйте тушонку 70 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.

Коли тушонка буде майже готова (десь за 5 хвилин до закінчення часу), стерилізуйте іншу металеву кришку ( з нею гумку не витягайте). Дістаньте тушонку з духовки, накрийте новою кришкою та закатайте.

Домашня куряча тушонка в банках в духовці

Така тушонка зберігається в прохолодному місці цілий рік. При цьому вона натуральна, без будь-яких додатків, консервована у власному соку.

Домашня куряча тушонка в банках в духовці

З такої тушонки можна готувати різні страви та додавати її до гарніру. Смачного!