Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Ананас – це смачний плід, але далеко не завжди треба його купувати аби відчути смак. Замість ананасу можна приготувати консервацію з кабачків, які будуть на смак такі ж самі, як і тропічний фрукт.

Вам необхідно взяти наступні інгредієнти:

Кабачки з соком ананаса на зиму

  • 1,5 кілограма кабачків;
  • 750 мілілітрів ананасового соку;
  • 250 грам цукру;
  • 1,5 чайних ложки лимонної кислоти

Найкраще брати для цієї заготовки патисони. Але якщо їх нема – підійдуть кабачки з світло-зеленою або світло-жовтою шкіркою.

Як приготувати кабачки як ананаси на зиму

Кабачки треба обережно почистити від шкірки, знімаючи її тонкими смужками, розрізати навпіл та дістати насіння.

Кабачки з соком ананаса на зиму

Найзручніше діставати насіння столовою ложкою.

Кабачки з соком ананаса на зиму

Далі поріжте кабачки на півкільця, а потім – на кубики.

Кабачки з соком ананаса на зиму

Налийте в каструлю 750 мілілітрів ананасового соку, поставте її на вогонь. Додайте 250 грамів цукру і 1,5 чайної ложки лимонної кислоти.

Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Прослідкуйте щоб цукор добре розчинився, а потім додайте кабачки і перемішайте.

Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Далі треба зменшити вогонь до середнього та варити кабачки під кришкою протягом 20-ти хвилин. Не забувайте час від часу забирати піну.

Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Тим часом простерилізуйте банки. Краще беріть тару невеликого об’єму.

Розкладіть кабачки в банки, залийте сиропом, накрийте кришкою  і стерилізуйте в каструлі з водою 15 хвилин.

Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Не забувайте що відлік часу ведеться з моменту закипання води. Потім закатайте кришки, переверніть банки догори дном, закрийте теплою ковдрою та лишіть на добу.

Консервовані кабачки в ананасовому соку добре зберігаються протягом зими в прохолодному місці.

Консервовані кабачки як ананаси на зиму

Такі “ананаси” можна додавати в салати замість справжніх або подавати в якості десерту.