Ананас – це смачний плід, але далеко не завжди треба його купувати аби відчути смак. Замість ананасу можна приготувати консервацію з кабачків, які будуть на смак такі ж самі, як і тропічний фрукт.
Інгредієнти: Ананасовий сік, Кабачки, Лимонна кислота, Цукор
Вам необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 1,5 кілограма кабачків;
- 750 мілілітрів ананасового соку;
- 250 грам цукру;
- 1,5 чайних ложки лимонної кислоти
Найкраще брати для цієї заготовки патисони. Але якщо їх нема – підійдуть кабачки з світло-зеленою або світло-жовтою шкіркою.
Як приготувати кабачки як ананаси на зиму
Кабачки треба обережно почистити від шкірки, знімаючи її тонкими смужками, розрізати навпіл та дістати насіння.
Найзручніше діставати насіння столовою ложкою.
Далі поріжте кабачки на півкільця, а потім – на кубики.
Налийте в каструлю 750 мілілітрів ананасового соку, поставте її на вогонь. Додайте 250 грамів цукру і 1,5 чайної ложки лимонної кислоти.
Прослідкуйте щоб цукор добре розчинився, а потім додайте кабачки і перемішайте.
Далі треба зменшити вогонь до середнього та варити кабачки під кришкою протягом 20-ти хвилин. Не забувайте час від часу забирати піну.
Тим часом простерилізуйте банки. Краще беріть тару невеликого об’єму.
Розкладіть кабачки в банки, залийте сиропом, накрийте кришкою і стерилізуйте в каструлі з водою 15 хвилин.
Не забувайте що відлік часу ведеться з моменту закипання води. Потім закатайте кришки, переверніть банки догори дном, закрийте теплою ковдрою та лишіть на добу.
Консервовані кабачки в ананасовому соку добре зберігаються протягом зими в прохолодному місці.
Такі “ананаси” можна додавати в салати замість справжніх або подавати в якості десерту.