Гострий салах огірків – це дуже смачна консервація, яка сподобається любителям пікантних закусок. Такий салат добре зберігається, але якщо бажаєте підстрахуватися – поставте його в холодильник. Пропонуємо вам дуже простий рецепт, який дозволяє зробити смачну закуску швидко і без зусиль.
Інгредієнти: Кріп, Огірки, Оцет, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Для приготування необхідно взяти:
- огірки – 2 кілограма;
- цибуля – 4 штуки;
- часник – 1 головка;
- сіль- 2 столові ложки;
- цукор – 2 столові ложки;
- оцет – 4 столові ложки;
- гірчиця – 2 столові ложки;
- кріп – 10 грамів;
- перець чорний мелений – на кінчику ножа.
Як приготувати огірковий салат на зиму
Спочатку помийте огірки та зніміть з них шкірку.
Далі поріжте дрібними шматочками.
Після цього почистіть і подрібніть цибулю.
Наступний крок – порізати пластинками часник.
Кріп добре подрібніть.
Складіть всі інгредієнти в велику каструлю, добре перемішайте.
Лишіть салат на 24 години, аби він пустив сік. Не забувайте час від часу перемішувати.
Банки для заготовок спочатку помийте теплим розчином соди, в пропорції: 1 столова ложка соди на 1 літр води, потім обдайте окропом і стерилізуйте. Для цього можна використати духовку, розігріту до 100 градусів. Кришки також помийте содовим розчином і покладіть в духовку.
Далі розкладіть салат з огірків в банки, закрийте кришками та закатайте.
Зберігайте заготовку в темному, прохолодному і добре провітрюваному місці. Або в холодильнику.