Цукати з кавунових кірок з лимоном – найпростіший рецепт з фото

У розпалі сезон найбільшої ягоди в світі – кавуна. Про запас його можна тільки наїстися. Оскільки, мочити в домашніх умовах міської квартири кавун проблематично.

Так як же заготовити на зиму цю корисну ягоду? Спробуємо зробити кавунові цукати з лимоном, а покроковий рецепт з фото допоможе нам в цьому.

Отже, візьмемо:

  • великий кавун і такий же великий ніж;
  • 1,5 кг цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 стакан води;
  • цукрова пудра.

Як приготувати цукати з кавунових кірок

Робити заготовку почнемо з самого приємного. Ріжемо кавун, кличемо всю сім’ю за стіл їсти солодку ягоду. Кавунові кірки не викидати, оскільки з них то і будемо робити цукати.

Цукати з кавунових кірок

Після того як все з’їдено, починаємо готувати цукати. З кірок зчищають рожевий і темно-зелений шари.

Цукати з кавунових кірок

Робимо сироп з 1,5 кг цукру і склянки води.

Ріжемо очищені кавунові кірки на кубики завтовшки не менше 1 см.

Домашні цукати з кавунових кірок

Лимон, не очищаючи шкірку, нарізаємо на невеликі шматочки.

Домашні цукати з кавунових кірок

Майбутні цукати опускаємо на 5 хвилин в окріп.

Домашні цукати з кавунових кірок

Кавунові кубики виймаємо, даємо трохи стекти. Розміщуємо в один посуд з часточками лимона і заливаємо гарячим сиропом. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишаємо остигати.

Домашні цукати з кавунових кірок

Доводимо до кипіння 7-9 разів.

Зливаємо залишки сиропу, відкинувши все на друшляк. Видаляємо шматочки лимона. Кавунові шматочки викладаємо в один шар на пергаментний папір сохнути на кілька днів.

Домашні цукати з кавунових кірок

Щоб готові цукати не злипалися, обвалюють їх у цукровому борошні.

Смачні цукати з кавунових кірок

Такі незвичайні ягідні цукерки зберігаємо при кімнатній температурі в банці з замком. Ключ носимо на ланцюжку замість кулончика. ? Якщо зробите інакше, то смачні цукати з кавунових кірок з’їдять, практично, відразу.