У розпалі сезон найбільшої ягоди в світі – кавуна. Про запас його можна тільки наїстися. Оскільки, мочити в домашніх умовах міської квартири кавун проблематично.
Інгредієнти: Вода, Кавуни, Лимон, Цукор, Цукрова пудра
Так як же заготовити на зиму цю корисну ягоду? Спробуємо зробити кавунові цукати з лимоном, а покроковий рецепт з фото допоможе нам в цьому.
Отже, візьмемо:
- великий кавун і такий же великий ніж;
- 1,5 кг цукру;
- 1 лимон;
- 1 стакан води;
- цукрова пудра.
Як приготувати цукати з кавунових кірок
Робити заготовку почнемо з самого приємного. Ріжемо кавун, кличемо всю сім’ю за стіл їсти солодку ягоду. Кавунові кірки не викидати, оскільки з них то і будемо робити цукати.
Після того як все з’їдено, починаємо готувати цукати. З кірок зчищають рожевий і темно-зелений шари.
Робимо сироп з 1,5 кг цукру і склянки води.
Ріжемо очищені кавунові кірки на кубики завтовшки не менше 1 см.
Лимон, не очищаючи шкірку, нарізаємо на невеликі шматочки.
Майбутні цукати опускаємо на 5 хвилин в окріп.
Кавунові кубики виймаємо, даємо трохи стекти. Розміщуємо в один посуд з часточками лимона і заливаємо гарячим сиропом. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишаємо остигати.
Доводимо до кипіння 7-9 разів.
Зливаємо залишки сиропу, відкинувши все на друшляк. Видаляємо шматочки лимона. Кавунові шматочки викладаємо в один шар на пергаментний папір сохнути на кілька днів.
Щоб готові цукати не злипалися, обвалюють їх у цукровому борошні.
Такі незвичайні ягідні цукерки зберігаємо при кімнатній температурі в банці з замком. Ключ носимо на ланцюжку замість кулончика. ? Якщо зробите інакше, то смачні цукати з кавунових кірок з’їдять, практично, відразу.