Як сушити кавун в домашніх умовах: готуємо чіпси, пастилки і цукати з кавунових кірок

Ви чули про те, що можна сушити кавун? Напевне, ні. Перша думка виникає, коли ви вирішите зробити кавунові чіпси, а чи не стече він повністю водою. Адже він на дев’яносто відсотків складається з рідини. Та навіть те, що зостається після дегідратації має оригінальний й легкий смак. А що вже казати про користь і яскравий червоний відтінок таких смаколиків.

Продовжувати читання Як сушити кавун в домашніх умовах: готуємо чіпси, пастилки і цукати з кавунових кірок

Рослина кавун: опис, властивості, користь і шкода для здоров’я. Який плід кавуна, ягода це або фрукт.

Кавуни – це справжні натуральні ласощі, які їдять свіжими, солять, квасять. Вони є дуже популярними в Україні, та мало хто знає про всі корисні властивості і особливості кавунів. Продовжувати читання Рослина кавун: опис, властивості, користь і шкода для здоров’я. Який плід кавуна, ягода це або фрукт.

Маринуємо кавуни в банках з аспірином без стерилізації – покроковий рецепт маринованих кавунів з фото.

Що може бути смачнішим, ніж з’їсти взимку скибку смачного запашного маринованого кавуна? До того ж, ми пропонуємо рецепт приготування заготовки навіть без стерилізації. Продовжувати читання Маринуємо кавуни в банках з аспірином без стерилізації – покроковий рецепт маринованих кавунів з фото.

Солоні кавуни на зиму – смачний домашній рецепт як солити кавуни в бочках цілком.

Кавуни можна їсти не тільки свіжими, а і солити. Зробити це досить просто. Треба знати декілька нюансів, і тоді ви зможете ласувати кавунчиком не тільки влітку. Продовжувати читання Солоні кавуни на зиму – смачний домашній рецепт як солити кавуни в бочках цілком.

Кавуни консервовані на зиму – домашній рецепт з фото як консервувати кавуни в банках.

Консервовані кавуни – це смачний і цікавий десерт, який сподобається всім, хто любить ці великі соковиті ягоди. Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт консервування кавунів. Продовжувати читання Кавуни консервовані на зиму – домашній рецепт з фото як консервувати кавуни в банках.

Домашні цукати з кавунових кірок – рецепт приготування

Цукати можна робити з різних кірок, навіть з кавуна. Це просто, зручно і дуже смачно. Продовжувати читання Домашні цукати з кавунових кірок – рецепт приготування

Консервовані кавуни з медом без стерилізації

Кавуни в меду – це дуже смачно. Тому обов’язково варто скористатися цим рецептом, та заготувати на зиму такий смаколик. Продовжувати читання Консервовані кавуни з медом без стерилізації

Кавунове варення – рецепт як варити варення з кавунових кірок на зиму.

Цей простий рецепт варення з кавунових кірок, «родом» з мого дитинства. Мама часто його готувала. Навіщо викидати шкірки, якщо з них можна запросто приготувати таке смачне варення без особливих додаткових витрат. Продовжувати читання Кавунове варення – рецепт як варити варення з кавунових кірок на зиму.

Кавуновий мед – ароматне смачне варення з кавунового соку на зиму. Як приготувати кавуновий мед нардек.

Що таке кавуновий мед? Все просто – це згущений і упарений сік кавуна. На півдні, де завжди хороший урожай цих солодких і ароматних ягід, щоб заготовити смачне варення з кавунового соку на зиму, господині використовують цей простий домашній спосіб заготівлі. Такий “мед” має спеціальну коротку назву – нардек. Продовжувати читання Кавуновий мед – ароматне смачне варення з кавунового соку на зиму. Як приготувати кавуновий мед нардек.

Найпростіший рецепт як варити варення з кавунових кірок на зиму – по болгарськи.

Варити варення з кавунових кірок – це зробити поїдання кавуна безвідходним. Червону м’якоть з’їдаємо, насіння навесні садимо, а з кірок варимо варення. Це я пожартувала;), але якщо серйозно, то варення виходить оригінальне і смачне. Хто ще не пробував – рекомендую зварити і спробувати. Але не всі господині знають як приготувати варення з кавунової шкірки, що залишається після їх вживання. Продовжувати читання Найпростіший рецепт як варити варення з кавунових кірок на зиму – по болгарськи.