Маленька за розміром цибулю зберігається погано і її, як правило, застосовують для заготовок на зиму. Цибулю можна замаринувати цілком з часником і гострим перцем і, тоді, ви отримаєте чудову холодну гостру закуску для святкового столу.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гострий перець, Лавровий лист, Оцет, Ріпчаста цибуля, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Простий покроковий рецепт допоможе вам швидко впоратися із заготівлею.
Для маринування знадобиться:
- дрібна цибулю – ріпка;
- вода і столовий оцет в пропорції 1:1;
- часник пекучий – 3-4 зубчики (головка);
- гострий перець;
- сіль – для маринаду (1,5 ст.л.) і для замочування – за смаком;
- спеції – лавровий лист, гвоздика, перець чорний горошком.
Як маринувати дрібну цибулю з часником на зиму
Цибулинки чистимо, промиваємо, видаляємо тонку плівку, яка зазвичай буває під шкіркою. Викладаємо чищену цибулю в стерилізовані банки будь-якого розміру.
Аналогічно робимо з часником: очищаємо, промиваємо і додаємо в баночки з дрібною цибулею. Тут зауважу, що співвідношення цибулі та часнику може змінюватися і залежить від ваших уподобань.
У великій каструлі готуємо солону воду і заливаємо нею цибулю.
Ми залишаємо заготовку так постояти, приблизно, на годину-півтора, щоб вміст баночок просочився сіллю.
Зливаємо воду. У банки кладемо лавровий лист і спеції, але їх можна класти і безпосередньо в маринад.
Зверху в кожну баночку кладемо гострий перець (свіжий або засушений – не має значення).
У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль і спеції, коли вода закипить – вливаємо оцет, кип’ятимо 1-2 хвилини. Маринад готовий.
Заливаємо маринадом цибулю і часник в банках, закочуємо, перевертаємо і ставимо на кришки. Закутуємо рушником на ніч.
Смачний маринований часник з дрібною цибулею готовий.
Зверніть увагу: маринад дуже гострий, його не можна пити! В їжу цілком йде тільки цибуля і часник.