Маринований часник і дрібна цибуля з пекучим перцем на зиму

Маленька за розміром цибулю зберігається погано і її, як правило, застосовують для заготовок на зиму. Цибулю можна замаринувати цілком з часником і гострим перцем і, тоді, ви отримаєте чудову холодну гостру закуску для святкового столу.

Простий покроковий рецепт допоможе вам швидко впоратися із заготівлею.

Для маринування знадобиться:

  • дрібна цибулю – ріпка;
  • вода і столовий оцет в пропорції 1:1;
  • часник пекучий – 3-4 зубчики (головка);
  • гострий перець;
  • сіль – для маринаду (1,5 ст.л.) і для замочування – за смаком;
  • спеції – лавровий лист, гвоздика, перець чорний горошком.

Як маринувати дрібну цибулю з часником на зиму

Цибулинки чистимо, промиваємо, видаляємо тонку плівку, яка зазвичай буває під шкіркою. Викладаємо чищену цибулю в стерилізовані банки будь-якого розміру.

Аналогічно робимо з часником: очищаємо, промиваємо і додаємо в баночки з дрібною цибулею. Тут зауважу, що співвідношення цибулі та часнику може змінюватися і залежить від ваших уподобань.

Маринований часник і дрібну цибулю

У великій каструлі готуємо солону воду і заливаємо нею цибулю.

Маринований часник і дрібну цибулю

Ми залишаємо заготовку так постояти, приблизно, на годину-півтора, щоб вміст баночок просочився сіллю.

Зливаємо воду. У банки кладемо лавровий лист і спеції, але їх можна класти і безпосередньо в маринад.

Маринований часник і дрібну цибулю

Зверху в кожну баночку кладемо гострий перець (свіжий або засушений – не має значення).

Маринований часник і дрібну цибулю

У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль і спеції, коли вода закипить – вливаємо оцет, кип’ятимо 1-2 хвилини. Маринад готовий.

Маринований часник і дрібну цибулю

Заливаємо маринадом цибулю і часник в банках, закочуємо, перевертаємо і ставимо на кришки. Закутуємо рушником на ніч.

Маринований часник і дрібну цибулю

Смачний маринований часник з дрібною цибулею готовий.

Маринований часник і дрібну цибулю

Зверніть увагу: маринад дуже гострий, його не можна пити! В їжу цілком йде тільки цибуля і часник.