Домашня кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму

Після короткого літа хочеться залишити про нього якомога більше теплих спогадів. А найприємніші спогади, найчастіше, йдуть через шлунок. 😉 Тому, так приємно пізно восени або взимку відкрити баночку приготовленої влітку смачної ікри з кабачків і згадати про літнє спекотне тепло.

Хочу запропонувати простий рецепт приготування невигадливої і дуже смачної закуски з кабачків. Як завжди, рецепт супроводжують покроково зроблені фото.

кабачкова ікра з майонезом

Щоб зробити заготовку на зиму знадобитися: 3 кг кабачків (попередньо очищених від шкірки і насіння), 0,5 кг ріпчастої цибулі, 250 грам майонезу, 300 грам томатної пасти, 100 грам соняшникової олії, 0,5 склянки цукрового піску, 2 ст. ложки солі, 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю і 1-2 шт. лаврового листа.

Як робити кабачкову ікру з майонезом і томатом

Процес приготування проходить в кілька етапів.

Починаючи готувати необхідно знайти велику ємність (я використовую каструлю об’ємом 5 л.), В якій буде тушитися заготовка.

Підготовлені кабачки і цибулю пропустимо через м’ясорубку і з’єднаємо в каструлі.

Починаючи варити, додамо до них майонез, томатну пасту, олію і поставимо тушитися під кришкою на 45 хв. Регулярно помішуючи, щоб не пригоріло.

кабачкова ікра з майонезом

Потім, додаємо 0,5 склянки цукрового піску, 2 ст. ложки солі, 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю, лавровий лист і залишаємо тушитися ще на 1 годину.

кабачкова ікра з майонезом

Перед розкладанням в баночки, лавровий лист видаляємо з заготовки. Це потрібно щоб не псувався смак при зберіганні.

Гарячу ікру з кабачків розкладаємо в попередньо підготовлені банки і закочуємо. У мене виходить 7 півлітрових банок. Найкраще готову заготовку зберігати в холодильнику або в темному прохолодному місці.

кабачкова ікра з майонезом

Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і томатом на смак виходить нітрохи не гірше ніж магазинна. Вона може бути відповідним доповненням до других страв, а може просто піти як бутерброд зі свіжим хлібом.