Солоні огірки – рецепт на зиму, як засолити огірки правильно хрусткими – холодним способом: рецепт простий, покроковий

Солоні огірки – це традиційне блюдо з огірків багатьох слов’янських кухонь, а засолювання огірків холодним способом стає останнім часом все більш актуальним. І так, переходимо ближче до справи.

Як правильно засолити огірки на зиму холодним способом.

Приготування до засолювання починаємо з того, що сортуємо огірочки в різні ємності за розміром. Солити будемо в трьох літровій банці. Тому, вниз у нас підуть великі огірки, а на верхній шар більш дрібні.

Миємо та замочуємо наші огірочки на 2-4 години.

Тим часом подбаємо, щоб у нас були всі потрібні спеції для засолювання. Кількість спецій вказано з розрахунку на одну 3-х літрову банку:

  • кріп – одне невелике суцвіття;
  • лавровий лист – 1-2 листочка;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • листя вишні – 2-3 шт .;
  • листя смородини – 2-3 шт .;
  • листя хрону – один великий листок;
  • корінь хрону – шматочок в 5-10 гр;
  • чорний перець горошком – 5-10 шт.

Банки миємо з засобом для миття посуду, можна содою, добре полощемо і висушуємо на сонці. Якщо немає сонця, то краще простерилізувати .

Наступний крок – укладаємо наші огірки в банки. Вниз – більші, а зверху – дрібніші. Укладаємо максимально щільно. Намагаємося, щоб вільного місця залишалося по-менше, але без фанатизму. Розраховуємо кількість огірків так, що б помістилися в банку 3 столові ложки солі (з гіркою) і всі зазначені вище спеції. Дрібні спеції повинні провалитися в порожнечі між огірками, а листя повинні утворити самий верхній шар.

А тепер найголовніше!

Як приготувати розсіл для огірків солоних?

А дуже просто. Можна сказати, що він у вас в крані. Тепер просто в кожну банку наливаємо воду просто з під крана, поки вона не заповнить всю банку. Банка повна – закриваємо пластмасовою кришкою і в підвал на засолювання та зберігання. Одним словом – на зиму. Такий ось – найпростіший рецепт солоних огірків.