Солоні огірки – це традиційне блюдо з огірків багатьох слов’янських кухонь, а засолювання огірків холодним способом стає останнім часом все більш актуальним. І так, переходимо ближче до справи.
Інгредієнти: Вода, Корінь хрону, Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Огірки, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Зміст
Як правильно засолити огірки на зиму холодним способом.
Приготування до засолювання починаємо з того, що сортуємо огірочки в різні ємності за розміром. Солити будемо в трьох літровій банці. Тому, вниз у нас підуть великі огірки, а на верхній шар більш дрібні.
Миємо та замочуємо наші огірочки на 2-4 години.
Тим часом подбаємо, щоб у нас були всі потрібні спеції для засолювання. Кількість спецій вказано з розрахунку на одну 3-х літрову банку:
- кріп – одне невелике суцвіття;
- лавровий лист – 1-2 листочка;
- часник – 2-3 зубчики;
- листя вишні – 2-3 шт .;
- листя смородини – 2-3 шт .;
- листя хрону – один великий листок;
- корінь хрону – шматочок в 5-10 гр;
- чорний перець горошком – 5-10 шт.
Банки миємо з засобом для миття посуду, можна содою, добре полощемо і висушуємо на сонці. Якщо немає сонця, то краще простерилізувати .
Наступний крок – укладаємо наші огірки в банки. Вниз – більші, а зверху – дрібніші. Укладаємо максимально щільно. Намагаємося, щоб вільного місця залишалося по-менше, але без фанатизму. Розраховуємо кількість огірків так, що б помістилися в банку 3 столові ложки солі (з гіркою) і всі зазначені вище спеції. Дрібні спеції повинні провалитися в порожнечі між огірками, а листя повинні утворити самий верхній шар.
А тепер найголовніше!
Як приготувати розсіл для огірків солоних?
А дуже просто. Можна сказати, що він у вас в крані. Тепер просто в кожну банку наливаємо воду просто з під крана, поки вона не заповнить всю банку. Банка повна – закриваємо пластмасовою кришкою і в підвал на засолювання та зберігання. Одним словом – на зиму. Такий ось – найпростіший рецепт солоних огірків.