Смачний компот з вишні на зиму зі стерилізацією

Смачний компот з вишні на зиму зі стерилізацією

Швидкий та смачний компот з вишні на зиму приготувати простіше простого. Використайте цей простий рецепт і смачний бордовий напій буде завжди у вас напоготові. Протягом всієї зими ви легко та просто зможете напоїти як родину, так і гостей.

Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне
Стигла вишня для компоту

Для приготування сиропу треба взяти на 1 літр води від 200 до 400 гр цукру. Воду закип’ятити та повністю розчинити в ній цукор. Кількість цукру залежить наскільки солодкий сорт вишні ви вибрали для варіння компоту.

Як варити компот з вишні на зиму правильно

Вишеньки треба вимити, залити соленою водою. Дати постояти хвилин 15-20. За цей час з них повилазять маленькі білі червачки, якщо такі будуть. Злити воду разом з усім, що спливло.

Вилучити з підготовлених ягід кісточки.

Вишню розкласти у промиті та простерилізовані банки. Накладаємо по, так звані, “плечіки” та заливаємо раніше приготовленим холодним сиропом.

Банки стерилізуємо на повільному вогні. Робимо так для того, щоб ягода не лопнула. 10 хвилин – 0,5 літрові банки, 15 хвилин – літрові. Після цього залишилося швидко закатати заготовки та перевернути.

Див. також: Компот з вишні на зиму без стерилізації

Коли банки з вишневим компотом охолонуть, треба просто заховати їх у підвал.

Як бачите, рецепт – простий, а компот – дуже смачний. А якщо знаєте всі тонкощі як варити компот з вишні на зиму, то зваріть його за 20 хвилин. Одним словом – немає нічого простішого. Вітамінний швидкий вишневий компот – хороший напій для будь-якого столу. Стане в нагоді взимку і в повсякденному і в святковому меню.

Смачний компот з вишні на зиму зі стерилізацією

Як бачите, рецепт – простий, а компот – дуже смачний. А якщо знаєте всі тонкощі як варити компот з вишні на зиму, то зварите його за 20 хвилин. Коротше кажучи, немає нічого простішого. 🙂 Вітамінний домашній вишневий компот швидкого приготування – гарний напій на будь-який випадок. Він стане у нагоді взимку і в повсякденному, і в святковому меню.