У всіх кулінарних книгах пишуть про те, що вишня для заготовок повинна бути звільнена від кісточок. Якщо у вас є машинка для вибивання кісточок з вишні – то добре, але у мене такої машинки немає, а вишні достигає багато. Довелося навчитися готувати варення і компот з вишні з кісточками. На кожну банку обов’язково наклеюю етикетку, оскільки більше півроку зберігати такі заготовки з вишні з кісточками не варто, з’являється смак знаменитого Амаретто. Свій домашній вишневий компот роблю по дуже простій технології. Ніяких складнощів – обхожусь без стерилізації та закатки. Використовую багаторазові пластмасові кришки. Із задоволенням ділюся своїм досвідом. Ось мій простий покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Вишня, Вода, Цукор
Як варити компот з вишні з кісточками на зиму
2 кг вишні ретельно промиваю під міцною водою, прибираю листочки, гілочки та залишки цвіту.
Трилітрові банки промиваю з содою та стерилізую. У кожну підготовлену банку насипаю чисту вишню, приблизно, на 1/3 висоти.
Кришки, як вже зазначала, беру звичайні пластмасові. Їх теж розігріваю та стерилізую в окропі. Як що у вас є, то для цієї заготовки можете використати і банки з металевими багаторазовими кришками.
Див. також: Швидкий компот із черешні на зиму
У банки з вишнями наливаємо заздалегідь підготовлений окріп, накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
На кожну банку відміряє 700 гам цукрового піску. Його треба буде додавати при приготуванні сиропу.
Надягаємо кришку з дірочками та у в велику каструлю зливаємо воду з банок.
Ставимо каструлю на сильний вогонь та доводимо до кипіння. Всипаємо цукор. На три банки мені його знадобилось 2 кг 100 грам. Цукор повинен повністю розчинитися в сиропі.
Після того, як сироп закипить, акуратно вливаємо його в банки з вишнями до самого горлечка. В цей же час розігріваємо кришки в киплячій воді та швидко закриваємо кожну банку.
Банку з компотом перевертаємо, ставимо на кришку. Всі банки вкутуємо ковдрою на добу.
Зроблений в домашніх умовах за цим рецептом компот з вишні з кісточками можна зберігати в підпіллі або гаражній ямі до березня місяця.
Якщо ж ви хочете приготувати компот з вишні з кісточками, але під металевими кришками, що потребують закатки, то можете використати приведений нижче відео-рецепт з ютуб-канклу “І на кухні, і в саду”.
Див. також: Ароматний морс з чорної смородини на зиму