Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

Натуральний сік з вишні на зиму – корисно, смачно та просто

Вишневий сік чудово втамовує спрагу, а його насичений колір і смак дозволяють на його основі робити чудові коктейлі. Якщо правильно заготовити сік з вишні на зиму, то ви будете мати можливість у любий сезон насолоджуватися вітамінним і смачним напоєм. На початку зазначу, що цей простий рецепт підійде вам тільки в тому випадку, якщо у вас є достатньо прохолодне місце для зберігання соку. Це повинно бути приміщення, температура в якому стабільна і не перевищує +8 градусів. Отже, як зробити вишневий сік без цукру і без варіння про запас – я із задоволення поділюсь своїм досвідом.

Як приготувати сік вишні без м’якотті та без цукру на зиму

Вимийте зібрані ягоди і дайте їм підсохнути. Вода тут абсолютно зайва і може тільки нашкодити заготовці.

Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

Видаліть плодоніжки і кісточки. За допомогою соковижималки треба вичавити сік. Дайте йому відстоятися протягом 2-3 годин, після чого, акуратно злийте очистившийся сік в каструлю, намагаючись не збовтати м’якоть, що осіла на дні.

Увімкніть вогонь і доведіть сік майже до кипіння. Закипіти не давайте. Зменшіть вогонь і помішуйте протягом 10 хвилин. Це замінить пастеризацію і вб’є бактерії.

Розлийте сік в стерильні банки або пляшки і закрийте такими ж стерильними кришками. Укутайте банки з натуральним вишневим соком теплою ковдрою і дайте їм повільно охолонути.

Перенесіть сік в прохолодне місце, для зимового зберігання. Вишневий сік без цукру і без варіння може зберігатися не більше 6 місяців, але зате, він збереже всі вітаміни і антиоксиданти, за які його так цінують.

Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

Вишневий сік з м’якоттю і цукром

Вимийте вишні і видаліть кісточки і плодоніжки. Перекрутіть очищені ягоди крізь м’ясорубку або подрібніть блендером.

Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

Тепер, потрібно всю масу перетерти через дуже дрібне сито, щоб відокремити шкірки від ягід. На виході ви отримаєте масу, більше схожу на кашу, ніж на сік. Але це зміниться у процесі подальшого приготування.

Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

На 1 літр вишневої маси знадобиться:

  • 5 літрів води;
  • 250 гр цукру.

Це умовні пропорції і їх можна змінювати в залежності від соковитості вишні та бажаної солодкості напою.

Змішайте отриманий вишневий сік з водою і цукром в каструлю і доведіть до кипіння. Потім, зробіть вогонь тихіше і варіть ще 5 хвилин при безперервному помішуванні. Ви побачите як сік стане більш однорідним і темним, а це означає, що пора його розливати по банках.

Простерилизуйте бутлі та кришки. Ще раз розмішайте тихенько киплячий сік і заповніть бутель до самого верху. Закрийте банку кришкою і знову перемішайте сік. Щоб м’якоть рівномірно розподілялася по банкам, помішувати сік потрібно не круговими рухами, а від низу до верху.

Натуральний сік з вишні на зиму - корисно, смачно та просто

Сік з вишні з м’якоттю і цукром може зберігатися при температурі до +15 градусів близько 12 місяців.

Див. також: Як зробити черешневий сік в домашніх умовах

Якщо ж зберігати сік ніде, приготуйте вишневий сироп на зиму. Він не менш смачний і корисний.

Як приготувати концентрований сік з вишні на зиму розповість відео-рецепт.

Див. також: Сік з груш на зиму