Смачна маринована морква – простий рецепт як маринувати моркву на зиму.

Цей простий домашній рецепт про те, як приготувати хрустку мариновану моркву, стане «паличкою-виручалочкою» для багатьох господинь. Маючи в “погребі” таку заготовку можна швидко накрити на стіл при несподіваному приході гостей. Незамінна вона і коли потрібно швидко приготувати зимовий салат або суп. І хоча, свіжа морква доступна в будь-який час року, варто витратити трохи свого вільного часу, щоб приготувати таку смачну і корисну в господарстві заготовку з моркви.

Щоб приготувати маринад для моркви по цьому рецепту Вам потрібно мати:

  • вода – 9,6 літра;
  • есенція оцтова – 370 гр.;

Або:

  • вода – 4 літри;
  • оцет – 6% – 5 літрів.

А також:

  • сіль – 400 гр;
  • цукор – 500 гр;
  • лист лавра – 5 гр;
  • перець духмяний – 3 гр;
  • кориця – 5 гр;
  • гвоздика – 5 гр.

Кількість продуктів для маринаду вказана з розрахунку отримання 10 літрів заливки.

Як замаринувати моркву в домашніх умовах.

морква

Для початку потрібно почистити коренеплід, вирізаючи у коренеплоду зелень.

Далі, підготовлену моркву потрібно занурити в окріп. Тривалість бланшування моркви залежить від її розміру. Коренеплоди невеликого розміру (діаметр від 1 до 2 см) – кип’ятимо – 2-3 хвилини. А моркву більшого розміру (діаметр від 2,5 до 3 см.) Тримаємо в окропі – 3-4 хвилини. Великі коренеплоди (понад 3,5 см в діаметрі) слід кип’ятити 8-10 хвилин.

морква зірочками

Після бланшування залишаємо морквину охолонути, а потім нарізаємо. При нарізці проявіть свою фантазію. Допускається нарізати овоч для цього рецепта як Вам подобається: шматочки, зірочки, кружечки, брусочки, соломка, і.т.д.

Нарізану моркву перекладаємо в баночки, і заливаємо приготовленою маринадною заливкою.

Стерилізуємо заготовку і закручуємо.

Така хрустка маринована морква хороша як закуска на стіл – досить просто скропити оливковою олією. А додайте такі красиві помаранчеві зірочки в перші страви або в салат, і вони стануть оригінальнішими, красивішими і навіть смачнішими.

Для приготування цієї заготовки не потрібно особливих витрат і особливих кулінарних талантів.