Цей простий домашній рецепт про те, як приготувати хрустку мариновану моркву, стане «паличкою-виручалочкою» для багатьох господинь. Маючи в “погребі” таку заготовку можна швидко накрити на стіл при несподіваному приході гостей. Незамінна вона і коли потрібно швидко приготувати зимовий салат або суп. І хоча, свіжа морква доступна в будь-який час року, варто витратити трохи свого вільного часу, щоб приготувати таку смачну і корисну в господарстві заготовку з моркви.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цукор
Щоб приготувати маринад для моркви по цьому рецепту Вам потрібно мати:
- вода – 9,6 літра;
- есенція оцтова – 370 гр.;
Або:
- вода – 4 літри;
- оцет – 6% – 5 літрів.
А також:
- сіль – 400 гр;
- цукор – 500 гр;
- лист лавра – 5 гр;
- перець духмяний – 3 гр;
- кориця – 5 гр;
- гвоздика – 5 гр.
Кількість продуктів для маринаду вказана з розрахунку отримання 10 літрів заливки.
Як замаринувати моркву в домашніх умовах.
Для початку потрібно почистити коренеплід, вирізаючи у коренеплоду зелень.
Далі, підготовлену моркву потрібно занурити в окріп. Тривалість бланшування моркви залежить від її розміру. Коренеплоди невеликого розміру (діаметр від 1 до 2 см) – кип’ятимо – 2-3 хвилини. А моркву більшого розміру (діаметр від 2,5 до 3 см.) Тримаємо в окропі – 3-4 хвилини. Великі коренеплоди (понад 3,5 см в діаметрі) слід кип’ятити 8-10 хвилин.
Після бланшування залишаємо морквину охолонути, а потім нарізаємо. При нарізці проявіть свою фантазію. Допускається нарізати овоч для цього рецепта як Вам подобається: шматочки, зірочки, кружечки, брусочки, соломка, і.т.д.
Нарізану моркву перекладаємо в баночки, і заливаємо приготовленою маринадною заливкою.
Стерилізуємо заготовку і закручуємо.
Така хрустка маринована морква хороша як закуска на стіл – досить просто скропити оливковою олією. А додайте такі красиві помаранчеві зірочки в перші страви або в салат, і вони стануть оригінальнішими, красивішими і навіть смачнішими.
Для приготування цієї заготовки не потрібно особливих витрат і особливих кулінарних талантів.