Джем з моркви з апельсином і лимоном – рецепт приготування морквяного джему в домашніх умовах.

Джем з моркви містить багато вітамінів. Найбільше – каротину, який потім синтезується в вітамін А. Останній є головним в частині чіткої роботи людського організму. Тому, розповім як освоїти приготування джему з моркви в домашніх умовах.

Як приготувати морквяний джем.

Морква на грядці

Щоб зварити смачний джем необхідно підібрати моркву столових сортів. Такі коренеплоди мають яскраво виражений солодкий смак, ніжну м’якоть і дуже тонку внутрішню частину.

Відібрані коренеплоди потрібно цілком відварити.

Після охолодження, очистити від шкірки і нарізати на будь-які шматочки. Якщо морквина маленька, можна залишити її цілою – головне, щоб вона вільно входила в горлечко м’ясорубки.

М’яку відварену моркву перекрутити і залити сиропом з цукру.

Сироп для джему потрібно приготувати з одного кілограма цукру, можна навіть використовувати рафінад, і 350 мл води. Така кількість сиропу потрібна для одного кілограма перекрученої морквяної маси.

Залиту сиропом морквяну заготовку уварити на вогні до густого стану, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Щоб в моркви збереглося якомога більше вітамінів, варити джем рекомендується не більше 30 хвилин.

В самому кінці його варіння всипати дрібку лимонної кислоти або влити чайну ложечку свіжого лимонного соку. Для додання джему більш ніжного солодкого смаку, можна ще додати апельсинового соку.

Джем з моркви розфасувати в невеликі баночки і взимку давати його дітям або людям, які мають певні проблеми зі здоров’ям. Адже морквяний джем – смачна заготівля, приготована для підтримки здоров’я.