Кров’яна ковбаса – це цікава домашня м’ясна заготовка, яку можна зробити самостійно. Головне – мати потрібні інгредієнти. Зазвичай кров’яна ковбаса готується з додаванням в неї м’яса і гречаної або рисової каші, але для цього рецепту нам знадобиться тільки сало і спеції.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Кмин, Кров, Мускатний горіх, Сало, Сіль, Чорний перець мелений
Як самостійно приготувати кров’яну ковбасу з салом і спеціями
Спочатку треба змішати свинячу кров з сіллю. Це робиться, щоб вона не згорталася, а ковбаса мала солонуватий смак. Якщо в крові вже з’явилися згустки – протріть її через сито або прокрутіть через м’ясорубку.
Візьміть 1,5 кілограма сала на 3 літра крові та поріжте його дуже дрібними шматочками.
Далі змішайте кров з салом, додайте спеції: чорний і запашний перець, мускатний горіх, кмин, гвоздику. Тепер треба спробувати суміш на солоність. Якщо солі недостатньо – ще раз її посоліть.
Візьміть товсті свинячі кишки, які ви вже очистили від слизу та жиру і промили з сіллю (так робиться, щоб зник неприємний запах). Викладіть в них фарш і зав’яжіть кишки з двох сторін кулінарним шпагатом або міцними нитками.
Наберіть в каструлю воду, підігрійте її до 40-ка градусів та покладіть в неї ковбасу. Далі увімкніть вогонь, закип’ятіть воду, а потім прикрутіть його до мінімуму та варіть кров’янку 30-35 хвилин. Після цього можна виймати ковбаску і класти на тарілку для охолодження. Якщо під час варіння ви помітили, що шкірка почала надиматися – проколіть її голкою.
Пам’ятайте, що кров’яна ковбаса зберігається тільки в холодильнику і не більше 7-и днів.
Їсти її можна як сирою, так і засмаженою на топленому свинячому жирі.