Мариновані опеньки – дуже смачна і проста заготовка, яка сподобається любителям грибочків. Тому якщо ви купили чи назбирали багато опеньок – не полінуйтесь і замаринуйте їх.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гриби опята, Запашний перець, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор
Для приготування вам треба взяти:
- опеньки – 500 грамів;
- оцет – 3 чайні ложки;
- цукор – 4 чайні ложки;
- сіль – 2 чайні ложки;
- лавровий лист – 4 штуки;
- перець запашний – 6 штук;
- гвоздика – 6 штук;
- вода – 1 літр;
- олія соняшникова – 3 столові ложки;
- баночки по 0,5 літра – 3 штуки.
Як правильно маринувати опеньки на зиму в банках
Для маринування треба відібрати невеличкі грибочки без пошкоджень. Добре промийте їх під водою з-під крана (не замочуйте), виберіть все сміття, складіть в каструлю та залийте водою так, щоб вона їх покривала.
Далі накрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом приготуйте маринад. Візьміть 1 літр води та додайте в нього наступні інгредієнти: оцет, запашний перець, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику. Закип’ятить маринад, перекладіть в нього гриби та варіть ще 20 хвилин.
Після цього зніміть гриби з вогню, дайте їм трохи вистигнути. Далі перекладіть в підготовані банки і зачекайте ще, доки вони не стануть лише трохи теплими.
Тепер лишилося покласти в кожну банку по 1 столовій ложці олії та закрити кришками. Закочувати не треба. Вже через тиждень грибочки можна їсти.
Пам’ятайте про те, що мариновані опеньки не можна закочувати, їх треба просто закрити капроновими або залізними кришками.
Зберігати мариновані гриби треба в основному відсіку холодильника або в льоху. Якщо лишити їх в більш теплому приміщенні – вони зіпсуються.