Заготовка з квасолі і перцю – це цікава консервація, яка відрізняється від багатьох інших. Вона легко готується, має яскравий смак і відрізняється від стандартного лечо, яке багатьом вже набридло.
Інгредієнти: Болгарський перець, Квасоля, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля, Цукор
Для приготування вам необхідно взяти:
- стиглі томати – 4 кілограма;
- болгарський перець – 1 кілограм;
- цибуля – 1 кілограм;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- олія – 250 мілілітрів;
- цукор – 0,5 кілограма;
- сіль – 2 столові ложки;
- квасоля – 1,5 кілограм.
Пам’ятайте про те, що хороша закрутка, яка довго не псується виходить тільки тоді, коли правильно підготовані банки. Тому добре їх вимийте, стерилізуйте, а кришки – прокип’ятіть.
Як приготувати лечо з квасолею на зиму
Помідори треба порізати середніми шматочками.
Перець необхідно розрізати на частини, а потім на брусочки. Можна брати овочі будь-якого кольору, просто жовті чи зелені перчини будуть гарнішими.
Цибулю поріжте півкільцями.
Всі овочі треба скласти в велику каструлю та додати сіль, олію і цукор. Після цього добре перемішайте інгредієнти.
Поставте салат на вогонь дочекайтеся, коли він закипить. Потім зменшіть вогонь та варіть протягом 60-ти хвилин, час від часу помішуючи.
Перед тим, як ви почали готувати овочі, замочіть квасолю. А краще зробіть це ще з вечора. Потім, коли вона буде добре вимочена – зваріть до напівготовності. Після цього додайте в салат та варіть лечо ще 1 годину.
Перед тим, як розливати страву в банки – перевірте готовність квасолі, і якщо треба буде – доваріть.
Розлийте лечо в стерилізовані банки, закрийте стерилізованими кришками, добре закатайте, поставте догори дном та вкрийте теплою ковдрою. Лишіть так, доки вони не охолонуть.
Зберігати заготовки треба в коморі, льоху або підвалі. Також можете поставити лечо в кухонну шафу, але слідкуйте, щоб там було прохолодно.
Такий салат чудово смакує з м’ясом, гарнірами та різноманітними другими стравами.