Домашній гострий соус з помідорів, солодкого, гострого перцю і часнику на зиму

Гострий соус – це чудова приправа до багатьох страв. І готується він дуже просто.

Пропонуємо вам легкий та смачний рецепт гострого соусу з перцю.

Червоний гострий соус з помідорівДля приготування треба взяти:

  • помідори – 5 кілограм;
  • болгарський перець (краще брати червоний, але можна і зелений) – 1,5 кілограма;
  • гіркий перець – 2 стручка;
  • часник – 2-3 головки;
  • зелень (петрушка або кріп) – 1 пучок;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • олія – 0,4 склянки.

Як зробити гострий соус на зиму

Томати і перець (2 види) треба помити, просушити, витягти з них насіння, перегородки, плодоніжки. Далі овочі необхідно пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Зелень необхідно дрібно порізати. Часник почистити, витиснути через часникодавку або порізати ножем. Також можна скористатися м’ясорубкою.

Червоний гострий соус з помідорів

Вилийте помідори в каструлю, поставте на вогонь і варіть 30 хвилин. Потім додайте перець і поварить ще 30 хвилин. За кілька хвилин до того, як закінчаться півгодини, додайте в заготовку олію, сіль, зелень, часник.

Червоний гострий соус з помідорів

Тим часом підготуйте банки. Для цього добре прогрійте їх в духовці або обдайте кропом. Соус треба розлити по банках та закатати попередньо стерилізованими кришками.

Лишилося поставити банки догори дном, вкрити їх чимось теплим, зачекати, коли вони вистигнуть та можна відправляти соус на зберігання.

Червоний гострий соус з помідорів

Така приправа є універсальною. Її можна використовувати в якості соусу до картоплі, м’яса, пельменів, макаронів. Також готувати з нею заправку до борщу або просто мастити на хліб.