Гострий соус – це чудова приправа до багатьох страв. І готується він дуже просто.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гіркий перець, Кріп, Петрушка, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Часник
Пропонуємо вам легкий та смачний рецепт гострого соусу з перцю.
Для приготування треба взяти:
- помідори – 5 кілограм;
- болгарський перець (краще брати червоний, але можна і зелений) – 1,5 кілограма;
- гіркий перець – 2 стручка;
- часник – 2-3 головки;
- зелень (петрушка або кріп) – 1 пучок;
- сіль – 2 столові ложки;
- олія – 0,4 склянки.
Як зробити гострий соус на зиму
Томати і перець (2 види) треба помити, просушити, витягти з них насіння, перегородки, плодоніжки. Далі овочі необхідно пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Зелень необхідно дрібно порізати. Часник почистити, витиснути через часникодавку або порізати ножем. Також можна скористатися м’ясорубкою.
Вилийте помідори в каструлю, поставте на вогонь і варіть 30 хвилин. Потім додайте перець і поварить ще 30 хвилин. За кілька хвилин до того, як закінчаться півгодини, додайте в заготовку олію, сіль, зелень, часник.
Тим часом підготуйте банки. Для цього добре прогрійте їх в духовці або обдайте кропом. Соус треба розлити по банках та закатати попередньо стерилізованими кришками.
Лишилося поставити банки догори дном, вкрити їх чимось теплим, зачекати, коли вони вистигнуть та можна відправляти соус на зберігання.
Така приправа є універсальною. Її можна використовувати в якості соусу до картоплі, м’яса, пельменів, макаронів. Також готувати з нею заправку до борщу або просто мастити на хліб.