Смачний домашній кров’яний хліб запікають у духовці в підходящому глибокому посуді. Форма для запікання може бути будь-якою. Смак готового виробу дуже сильно нагадує кров’яну ковбасу, але приготувати його легше хоча б з тієї причини, що не потрібно наповнювати кишки. А саме ця процедура для багатьох стає дуже важкою і стомлюючою задачею.
Інгредієнти: Гречка, Кров, Свинина, Сіль, Цибуля, Чорний перець мелений
Як приготувати кров’яний хліб.
Зваріть будь-яку розсипчасту кашу: перлову, ячну, гречану, рисову або пшеничну. На кілограм готової каші візьміть таку ж кількість смаженого свинячого м’яса, порубаного на досить дрібні шматочки. Ще Вам потрібно 200 г цибулі, дрібно нашаткувати і обсмажити до золотистого кольору. Як бачите, склад кров’яного хліба дуже схожий зі складом кров’янки.
Далі, змішайте всі продукти і під час змішування підсипте 80 грам солі і 10 грам меленого перцю.
Коли маса досягне однорідної консистенції, залийте її одним літром свіжої свинячої крові – ще раз перемішайте.
Цю напіврідку темну масу вилийте в гусятницю або спеціальну металеву форму для випікання хліба.
Помістіть посуд з заготівлею в нагріту до 200 градусів духовку і випікайте кров’яний хлібець до готовності. Її можна перевірити, проткнувши випічку довгою дерев’яною паличкою: якщо на ній не залишилось залишків свіжої крові, то хлібець готовий.
Форму з готовим виробом дістаньте з духовки і після охолодження перекладіть продукт в холодильник.
Подавайте холодний кров’яний хліб нарізавши його на акуратні скибочки. При бажанні, скибочки можете засмажити або розігріти на розтопленому вершковому маслі – тоді це буде гаряча страва.