Приготувати консервовані гриби на зиму без оцту в домашніх умовах під силу навіть недосвідченим новачкам, які не мають досвіду консервування взагалі. Описуваний рецепт легкий в техніці приготування і має шанс потрапити в Вашу домашню колекцію улюблених рецептів.
Інгредієнти: Гриби, Лимонна кислота, Сіль
Інгредієнти для консервування:
- свіжі гриби;
- вода – 1 л;
- сіль – 20 гр (2 ч. л.);
- лимонна кислота – 5 гр (1 ч. л.).
Як законсервувати гриби на зиму як натуральні – без оцту.
Перебрати будь-який вид грибів, почистити їх, добре вимити від піску. Налити в приготовлену каструлю води, дати закипіти, насипати сіль і дрібку лимонної кислоти, закинути туди оброблені гриби і проварити, поки не зменшаться в обсязі. Обов’язково прибирати утворювану піну шумівкою. Як тільки гриби «потонуть», вимкнути газ.
Банки і кришки підготувати і простерилізувати. У чисту банку покласти проварені гриби і залити проціджену через марлю воду, в якій вони варилися.
Заповнені банки накрити обробленими кришечками і помістити в ємність з теплою водою, температура якої не вище 50 ° С. Стерилізувати при середній інтенсивності вогню протягом 90 хвилин. Потім, банки щільно закупорити кришками, дати охолонути протягом дня перевернутими.
Зберігати консервовані без оцту гриби краще в досить холодному і темному місці, уникаючи попадання променів сонця.
Такі натуральні заготовки з грибів добре зберігаються всю зиму. З них легко і просто взимку зможете приготувати суп, соус, жульєн і багато багато інших смачних страв.