Гриби консервовані як натуральні – як консервувати гриби на зиму без оцту.

Приготувати консервовані гриби на зиму без оцту в домашніх умовах під силу навіть недосвідченим новачкам, які не мають досвіду консервування взагалі. Описуваний рецепт легкий в техніці приготування і має шанс потрапити в Вашу домашню колекцію улюблених рецептів.

Інгредієнти для консервування:

  • свіжі гриби;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 20 гр (2 ч. л.);
  • лимонна кислота – 5 гр (1 ч. л.).

Як законсервувати гриби на зиму як натуральні – без оцту.

гриби

Перебрати будь-який вид грибів, почистити їх, добре вимити від піску. Налити в приготовлену каструлю води, дати закипіти, насипати сіль і дрібку лимонної кислоти, закинути туди оброблені гриби і проварити, поки не зменшаться в обсязі. Обов’язково прибирати утворювану піну шумівкою. Як тільки гриби «потонуть», вимкнути газ.

Банки і кришки підготувати і простерилізувати. У чисту банку покласти проварені гриби і залити проціджену через марлю воду, в якій вони варилися.

Заповнені банки накрити обробленими кришечками і помістити в ємність з теплою водою, температура якої не вище 50 ° С. Стерилізувати при середній інтенсивності вогню протягом 90 хвилин. Потім, банки щільно закупорити кришками, дати охолонути протягом дня перевернутими.

Зберігати консервовані без оцту гриби краще в досить холодному і темному місці, уникаючи попадання променів сонця.

Такі натуральні заготовки з грибів добре зберігаються всю зиму. З них легко і просто взимку зможете приготувати суп, соус, жульєн і багато багато інших смачних страв.