Соління сала має безліч рецептів і способів. Пропонуємо освоїти цей рецепт і спробувати приготування сала в тузлуці. Заготівля виходить дуже ніжною і соковитою, тому що готується методом мокрого засолювання.
Інгредієнти: Лавровий лист, Сало, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Не думайте, що тузлук це щось страшне. Просто так на азербайджанській мові називають сольовий розчин. А тепер просто переходимо до рецепту.
Як приготувати тузлук.
Візьміть один великий гранований стакан повареної солі і додайте її в воду, якої потрібно 1,7 такого ж стакану. Зваріть з солі і води розсіл і нехай охолоне до 18-20 °С.
Поки тузлук остигає, в банки покладіть свіже сало, нарізане на середні шматочки – вага кожного 100-150 грам.
Між шматками заготовки розподіліть спеції: лист лавра (3 шт.), перець горошком (5 шт.), очищені зубчики часнику (2 шт.). Зазначену кількість спецій поміщаємо в одну банку об’ємом в 1 літр.
Остиглим розсолом залийте сало зі спеціями – розсолу над салом має бути на 1 см більше.
Щоб сало не задихнулося, не закривайте банки кришками – краще обв’яжіть їх щільною тканиною. Банки з салом залиште на один тиждень на столі в кухні при кімнатній температурі. Цього часу цілком достатньо щоб сало добре просолилось. Через тиждень переставте банки в холодильник.
Приготування сала в тузлуці добре тим, що воно абсолютно не старіє, не гіркне і не змінює колір. Воно може стояти в холодильнику досить довго. Тому, можете відразу зробити заготовку у великій кількості. В цьому і є перевага і секрет цього рецепту заготовки сала.
Див. відео: Як засолити сало в розсолі з часником.