Домашня копчена свиняча грудинка – засолювання і копчення грудинки.

Якщо Ви вирішили самостійно приготувати копчену свинячу грудинку у вигляді рулету або просто у вигляді цілісного шматка, то головне, що потрібно знати, це як засолити м’ясо для копчення. Адже без чіткого правильного знання чого і скільки взяти, як приготувати маринад, скільки часу тримати в ньому м’ясо, нічого може не вийти. Копчений м’ясний рулет, крім того, що це просто смакота, ще й відмінний варіант як зберегти м’ясо про запас. А домашня заготовка – не йде ні в яке порівняння з магазинним аналогом.

Отже, переходимо до рецепту засолювання грудинки для копчення.

Соління починається з підготовчих робіт. Візьміть свинячу грудинку, звільнену від ребер. Промийте і дайте просохнути.

М’ясо залийте провареним, охолодженим розсолом і забудьте про заготівлю днів на 14-15.

Розсіл для копчення м’яса зробити просто: на 5 л води покладіть 1,25 кг солі, дайте закипіти і розчинитися солі. Дочекайтеся поки охолоне.

Потім, коли закінчиться відведений для засолу час, солону грудинку промийте холодною водою, обсушіть рушником.

Тепер, ретельно натріть м’ясо подрібненим часником, посипте чорним і червоним перчиком. Поверніть в рулет і стягніть шпагатом, кожний наступний виток якого намотуйте в 2-3 см від попереднього.

Ось і все, що Вам потрібно зробити перед копченням. Можна нести солону свинячу грудинку в коптильню. Після закінчення обробки димом, готовий рулет повинен викраситись в бурий колір. У прохолодному місці така копчена заготовка з м’яса зберігається близько 2-4 місяців.

Як бачите, засолювання м’яса для домашнього копчення процедура проста, якщо знаєш як зробити правильно. Ароматний, соковитий і апетитний домашній рулет зі свинячої грудинки добре нарізати на закуску або взяти з собою в похід, на пікнік або на дачу. Він відмінно виглядає як один з компонентів м’ясної нарізки на свято.