Запечений в духовці болгарський перець маринований на зиму в банках з часником і зеленню

Болгарський перець – це чудовий овоч, який ідеально смакує з часником та зеленню. Тому пропонуємо вам простий рецепт консервації.

Як замаринувати перець печена в духовці на зиму

Необхідно взяти 1 кілограм перцю, помити його та висушити на рушнику.

перець солодкий

Далі треба взяти деко, змастити рослинною олією, викласти на нього перець і запікати 30-40 хвилин.

Викладаємо перець на деко

Прослідкуйте, щоб перець добре підрум’янився.

запечений перець

Далі треба скласти перці в каструлю, закрити кришкою та потримати ще 30 хвилин, щоб шкірка відійшла.

Складаємо перець в каструлю

Далі треба почистити перчинки від шкірки. Варто робити це над тарілкою, бо сік, який стече, ще знадобиться для маринаду.

сік від перців

Далі треба видалити хвостики і начинки та розділити перчики на кілька частин.

чистимо перець

Маринад для перцю

Щоб приготувати маринад, необхідно взяти:

  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 3 столові ложки 6-ти відсоткового оцту;
  • 1 чайну ложку солі;
  • зелень (кріп або петрушка чи базилік) за смаком;
  • часник – 3 великі зубчики.

маринад без соку

Змішайте всі інгредієнти та додайте до них сік який отримали, коли чистили перець від шкірки.

маринад з соком

В чисті банки треба покласти по кілька горошинок чорного перцю.

суміш перців в банку

Далі можете змішати перець і маринад в одній ємності і викласти в банки та покласти зверху часник. Або складати перець шарами, перекладати часником та поливати маринадом.

наповнюємо банки перцем

Якщо ви збираєтеся довго зберігати заготовки, тоді стерилізуйте банки 30 хвилин.

Перець в банку

А якщо збираєтеся з’їсти перчик в найближчий час – тоді можете просто закрити банки кришками та поставити холодильник.

Заготовка буде готова до споживання уже через добу.

Перець в банку і на тарілці

Смакуйте перчики та додавайте їх до різних страв.