Болгарський перець – це чудовий овоч, який ідеально смакує з часником та зеленню. Тому пропонуємо вам простий рецепт консервації.
Інгредієнти: Пряна зелень, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Суміш перців горошком, Часник, Яблучний оцет
Як замаринувати перець печена в духовці на зиму
Необхідно взяти 1 кілограм перцю, помити його та висушити на рушнику.
Далі треба взяти деко, змастити рослинною олією, викласти на нього перець і запікати 30-40 хвилин.
Прослідкуйте, щоб перець добре підрум’янився.
Далі треба скласти перці в каструлю, закрити кришкою та потримати ще 30 хвилин, щоб шкірка відійшла.
Далі треба почистити перчинки від шкірки. Варто робити це над тарілкою, бо сік, який стече, ще знадобиться для маринаду.
Далі треба видалити хвостики і начинки та розділити перчики на кілька частин.
Маринад для перцю
Щоб приготувати маринад, необхідно взяти:
- 3 столові ложки рослинної олії;
- 3 столові ложки 6-ти відсоткового оцту;
- 1 чайну ложку солі;
- зелень (кріп або петрушка чи базилік) за смаком;
- часник – 3 великі зубчики.
Змішайте всі інгредієнти та додайте до них сік який отримали, коли чистили перець від шкірки.
В чисті банки треба покласти по кілька горошинок чорного перцю.
Далі можете змішати перець і маринад в одній ємності і викласти в банки та покласти зверху часник. Або складати перець шарами, перекладати часником та поливати маринадом.
Якщо ви збираєтеся довго зберігати заготовки, тоді стерилізуйте банки 30 хвилин.
А якщо збираєтеся з’їсти перчик в найближчий час – тоді можете просто закрити банки кришками та поставити холодильник.
Заготовка буде готова до споживання уже через добу.
Смакуйте перчики та додавайте їх до різних страв.