Густий джем з вишні з желатином на зиму

Вишневий джем  – чудовий додаток до багатьох десертів. Тому пропонуємо простий рецепт, який допоможе вам швидко зробити цю страву.

Щоб приготувати страву, необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • вишня без кісточок – 1 кілограм;
  • цукор – 1 кілограм;
  • желфікс – 1 упаковка (на пачці повинно бути вказано 2:1).

Як приготувати джем з вишні з желатином

Вишню треба помити, видалити кісточки і хвостики.

Далі необхідно перемолоти вишню за допомогою м’ясорубки або блендера. Також можна протерти їх крізь сито. Але останній спосіб потребує попереднього припускання вишні на пару.

джем з вишні з желатином

Після подрібнення маса має вийти однорідною.

джем з вишні з желатином

Далі треба змішати желфікс і цукор. Робіть так, як вказано в інструкції. Зазвичай, на пачці пишуть, що речовину треба змішувати з 2-ма столовими ложками цукру.

джем з вишні з желатином

Якщо ви візьмете желфікс 2:1, то на 1 кг фруктів треба буде 0,5 кг цукру. Але щоб саме вишневе желе вийшло ідеальним, можна взяти 1 кг цукру.

Далі треба вилити  вишні в каструлю, додати суміш цукру і желфіксу, та довести до кипіння, постійно знімаючи піну.джем з вишні з желатином

Після того, як суміш закипить, додайте кілограм цукру та варіть ще 10 хвилин, постійно знімаючи піну. Якщо цього не робити – джем буде мутний.

Після цього джем розливають в банки та закривають кришками. Якщо ви будете зберігати заготовку в холодильнику, то кришки достатньо просто закрити, а якщо в льоху чи шафі – закатати.

Не переймайтеся через те, що спочатку джем буде рідким. Коли він вистигне, то перетвориться в справжнє желе.

джем з вишні з желатином

Такий джем стане прекрасним додатком до млинців, або начинкою для круасанів.

джем з вишні з желатином

Джем завжди зберігає форму і не тече, тому їсти його не тільки смачно, але і зручно.