Вишневий джем – чудовий додаток до багатьох десертів. Тому пропонуємо простий рецепт, який допоможе вам швидко зробити цю страву.
Інгредієнти: Вишня, Желатин, Цукор
Щоб приготувати страву, необхідно взяти наступні інгредієнти:
- вишня без кісточок – 1 кілограм;
- цукор – 1 кілограм;
- желфікс – 1 упаковка (на пачці повинно бути вказано 2:1).
Як приготувати джем з вишні з желатином
Вишню треба помити, видалити кісточки і хвостики.
Далі необхідно перемолоти вишню за допомогою м’ясорубки або блендера. Також можна протерти їх крізь сито. Але останній спосіб потребує попереднього припускання вишні на пару.
Після подрібнення маса має вийти однорідною.
Далі треба змішати желфікс і цукор. Робіть так, як вказано в інструкції. Зазвичай, на пачці пишуть, що речовину треба змішувати з 2-ма столовими ложками цукру.
Якщо ви візьмете желфікс 2:1, то на 1 кг фруктів треба буде 0,5 кг цукру. Але щоб саме вишневе желе вийшло ідеальним, можна взяти 1 кг цукру.
Далі треба вилити вишні в каструлю, додати суміш цукру і желфіксу, та довести до кипіння, постійно знімаючи піну.
Після того, як суміш закипить, додайте кілограм цукру та варіть ще 10 хвилин, постійно знімаючи піну. Якщо цього не робити – джем буде мутний.
Після цього джем розливають в банки та закривають кришками. Якщо ви будете зберігати заготовку в холодильнику, то кришки достатньо просто закрити, а якщо в льоху чи шафі – закатати.
Не переймайтеся через те, що спочатку джем буде рідким. Коли він вистигне, то перетвориться в справжнє желе.
Такий джем стане прекрасним додатком до млинців, або начинкою для круасанів.
Джем завжди зберігає форму і не тече, тому їсти його не тільки смачно, але і зручно.