Заморожений горошок: 4 способи заморозки зеленого горошку на зиму в домашніх умовах

Зелений горошок – це дуже потрібний додаток до різних страв. І щоб постійно не купувати консервований, можна його заморозити.

Який горошок краще підходить для заморозки

Для заморожування горошинок треба обирати сорти з ніжним та солодким горошком.

А якщо ви хочете заморозити стручки – виберіть цукровий або сніговий сорт. Такі стручки товсті або пласкі, в них недозріле насіння.

горох лущений

Способи заморозки зеленого горошку

Як заморозити зелений горошок сирим

Треба взяти горох, помити його, скласти на рушник та просушити. Потім дістати горошинки, відібрати тільки цілі, розкласти в пакети або контейнери та поставити морозильну камеру.

заморожений горох

Але варто пам’ятати, що повністю сирий горошок після заморозки може трохи гірчити. Тому варто піддати його термічній обробці.

В цьому відео ви зможете побачити, як заморожувати горошок на зиму:

В цьому відео також можна дізнатися цікаву інформацію по заморозку горошку:

2. Як бланшувати горошок перед заморожуванням

Горошок треба помити, обсушити, дістати зернятка, скласти в друшляк та ще  кілька разів добре промити водою з-під крану.

моєму горох

Далі опустіть горошинки в киплячу воду на 3 хвилини, не дістаючи з друшляка.

бланшуємо горошок

Після цього опустіть друшляк в крижану воду. Щоб зробити її такою – додайте кілька кубиків льоду. Так горошок не втратить свою форму, смак та аромат.

Коли насінинки охолодяться – висипте їх на деко одним шаром та поставте в морозильну камеру на кілька хвилин. Так вони заморозяться, не злипаючись одне з одним.

Після цього горох можна розкладати в тару для зберігання і ставити назад в морозилку.

Це відео присвячене тому, як морозити овочі так, щоб вони не втрачали смаку:

3. Як заморозити горох в стручках

Треба помити стручки, висушити на рушнику. Потім зрізати хвостики та видалити жорсткі волокна, які ідуть вздовж стручків.

обрізаємо стручки

Потім стручки треба бланшувати. Рекомендовано використовувати той же метод, що і при бланшування горошинок. Але якщо це сніговий сорт – занурюйте горох в киплячу воду не на 3 хвилини, а на одну.

Далі стручки треба обсушити на паперових рушниках і розкласти в контейнери.

стручки горошку

4. Заморожування зеленого горошку в формах

Горошинки треба дістати з стручків, помити, а потім покласти в формочки для люду і залити водою або бульйоном. Після цього необхідно поставити їх в морозильну камеру і дати замерзнути. Далі кубики дістають з форм і перекладають в пакети або контейнери та вертають в морозильну камеру.

Щоб кубики легше було діставати – застеліть форму харчовою плівкою.

Наповнені форми відправляють в морозильник на добу. Замерзлий лід із зеленим горошком виймають з форм і перекладають в пакети на зберігання.

Photography by Leonard Whistler

Термін зберігання зеленого горошку

Горошок повинен зберігатися при стабільній температурі -18 градусів за Цельсієм. Його термін зберігання складає – максимально 9 місяців.

зберігання горошку