Зелений горошок – це дуже потрібний додаток до різних страв. І щоб постійно не купувати консервований, можна його заморозити.
Інгредієнти: Зелений горошок, Стручки зеленого горошку
Зміст
Який горошок краще підходить для заморозки
Для заморожування горошинок треба обирати сорти з ніжним та солодким горошком.
А якщо ви хочете заморозити стручки – виберіть цукровий або сніговий сорт. Такі стручки товсті або пласкі, в них недозріле насіння.
Способи заморозки зеленого горошку
Як заморозити зелений горошок сирим
Треба взяти горох, помити його, скласти на рушник та просушити. Потім дістати горошинки, відібрати тільки цілі, розкласти в пакети або контейнери та поставити морозильну камеру.
Але варто пам’ятати, що повністю сирий горошок після заморозки може трохи гірчити. Тому варто піддати його термічній обробці.
В цьому відео ви зможете побачити, як заморожувати горошок на зиму:
В цьому відео також можна дізнатися цікаву інформацію по заморозку горошку:
2. Як бланшувати горошок перед заморожуванням
Горошок треба помити, обсушити, дістати зернятка, скласти в друшляк та ще кілька разів добре промити водою з-під крану.
Далі опустіть горошинки в киплячу воду на 3 хвилини, не дістаючи з друшляка.
Після цього опустіть друшляк в крижану воду. Щоб зробити її такою – додайте кілька кубиків льоду. Так горошок не втратить свою форму, смак та аромат.
Коли насінинки охолодяться – висипте їх на деко одним шаром та поставте в морозильну камеру на кілька хвилин. Так вони заморозяться, не злипаючись одне з одним.
Після цього горох можна розкладати в тару для зберігання і ставити назад в морозилку.
Це відео присвячене тому, як морозити овочі так, щоб вони не втрачали смаку:
3. Як заморозити горох в стручках
Треба помити стручки, висушити на рушнику. Потім зрізати хвостики та видалити жорсткі волокна, які ідуть вздовж стручків.
Потім стручки треба бланшувати. Рекомендовано використовувати той же метод, що і при бланшування горошинок. Але якщо це сніговий сорт – занурюйте горох в киплячу воду не на 3 хвилини, а на одну.
Далі стручки треба обсушити на паперових рушниках і розкласти в контейнери.
4. Заморожування зеленого горошку в формах
Горошинки треба дістати з стручків, помити, а потім покласти в формочки для люду і залити водою або бульйоном. Після цього необхідно поставити їх в морозильну камеру і дати замерзнути. Далі кубики дістають з форм і перекладають в пакети або контейнери та вертають в морозильну камеру.
Щоб кубики легше було діставати – застеліть форму харчовою плівкою.
Наповнені форми відправляють в морозильник на добу. Замерзлий лід із зеленим горошком виймають з форм і перекладають в пакети на зберігання.
Термін зберігання зеленого горошку
Горошок повинен зберігатися при стабільній температурі -18 градусів за Цельсієм. Його термін зберігання складає – максимально 9 місяців.