Морква – смачний і корисний овоч, завжди доступний будь-якій господині. Щоб вітаміни, які в ній містяться, максимально засвоювалися організмом, потрібно заправляти її вершковим або рослинним маслом, сметаною. Пюре з неї можна давати навіть дітям з 8 місяців, вживати людям, що сидять на дієті.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сметана
Перед приготуванням пюре з моркви, слід ретельно її помити, очистити від шкірки. Далі приготувати морквяне пюре можна одним з таких способів:
Зміст
Зварити у воді
Моркву нарізати середніми шматками, покласти в киплячу воду, щоб шматочки овоча були повністю покриті водою.
Посолити за смаком. Варити на повільному вогні до м’якості. Після цього викласти в тарілку, трохи остудити. Подрібнити блендером, виделкою або протерти через сито. Можна розвести вийшло пюре до бажаної консистенції водою, в якій варилася морква. Додати сметану або вершкове масло.
Приготувати в мікрохвильовій печі
Коренеплоди покласти в посуд, призначений для використання в мікрохвильовій печі, накрити кришкою. Включити піч на максимальну потужність на 5-6 хвилин. Дістати посуд, подрібнити морквину в однорідну масу, щоб не було крупинок і волокон.
Приправити до смаку.
Запекти в духовці
Загорнути морква в фольгу, щоб вона залишилася соковитою і швидше приготувалася. Запікати 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Подрібнити будь-яким способом, заправити за вашим бажанням.
Приготувати в мультиварці
Покласти нарізану середніми шматочками моркву в чашу мультиварки, залити водою. Включити в меню режим “тушкування” на 30 хвилин. Перекласти в інший глибокий посуд, збити блендером. При необхідності додати трохи морквяного відвару.
Як заготовити морквяне пюре про запас
Приготоване одним з перерахованих вище способів пюре розфасувати в чисті скляні банки, стерилізувати 20 хвилин в киплячій воді. Зберігати готовий продукт можна при кімнатній температурі не більше одного року.
Як нескладно переконатися, приготувати смачне і корисне пюре з моркви можна не маючи кулінарного досвіду. Приготування не вимагає багато зусиль і часу, а користь такої страви для організму очевидна.