Солоне сало з часником в банці

Солоне сало з часником в банці

Сьогодні ми будемо готувати сало солоне з часником в банці. Вибором сала для засолювання, в нашій родині, займається чоловік. Він знає який шматочок краще вибрати і звідки його відрізати. Але завжди враховує мої уподобання, що сало має бути з проріззю.

Засолка – справа чоловічих рук. Тому, я тільки робила покроково фото і уважно стежила за процесом, щоб нічого не пропустити при написанні рецепта. Це, до речі, дуже зручно, адже фотографувати, коли руки в салі, ще те заняття. ? Ділюся результатом нашої спільної праці.

Отже, нам потрібно:

– сало з прорізом – 1/2 кілограма;
– часник – 1-2 зубчики;
– сіль – 2-3 ст. ложки;
– спеції (коріандр, перець і інші) – за смаком.

Як засолити сало з проріззю з часником в банці

Щоб приготувати солоне сало з прошарками м’яса, спершу потрібно придбати свіжий, гарний і апетитний шматок. У мене знайомі займаються вирощуванням свиней, тому, сало купую ще теплим. Відразу все не засолюють, адже сало свіжого засолювання значно смачніше. Тому, розрізаю сало на шматки по півкілограма кожен і відставляю в морозилку.

Діставши шматок сала з морозилки, спершу слід покласти його в холодильник, щоб розморозити. Цей процес можна пропустити, якщо ви купили свіже сало і збираєтесь відразу його засолити.

Солоне сало з часником

Розрізати сало на шматки, приблизно, такого розміру, як показано на фото.

Солоне сало з часником

Часник очистити, вимити.

Сіль висипати в глибоку ємність, де зручно буде обваляти шматочки сала. Кожен шматочок сала обваляти, з усіх боків, в солі, як показано на фото.

Солоне сало з часником

Часник нарізати пластинами.

Солоне сало з часником

У літрову банку викласти шматочки сала, пластини часнику, присипати улюбленими спеціями. У нас це коріандр і чорний перець. Закрити кришкою і відкласти в холодильник.

Солоне сало з часником в банку

Солоне сало з часником буде готове вже на наступний день. Все дуже швидко і просто. Перед подачею, шматочок слід очистити від солі і нарізати.

Солоне сало з часником

Викласти нарізане на шматочки солоне сало на тарілку і подавати до столу.

Солоне сало з часником в банку

Ця страва української кухні буде найкраще поєднуватися з класичним борщем. Сало зберігати в банці в холодильнику. Якщо утворилася рідина, то її потрібно злити.

Смачне, апетитне, солоне сало з часником і спеціями – це шлях до серця багатьох чоловіків. Хоча і багато жінок від такої страви теж в захваті.

Солоне сало з часником в банку

Обов’язково спробуйте приготувати солоне сало в банці, використовуючи мій покроковий рецепт з фото.