Смачний домашній кетчуп з помідор з крохмалем на зиму

Купуючи будь-який соус в магазині є ризик вибрати неякісний продукт, з суцільними консервантами та добавками. Тому, приклавши трохи зусиль, можна в домашніх умовах заготовити на зиму смачний томатний кетчуп.

Цей рецепт заготівлі має свої секретні інгредієнти – крохмаль і приправа для моркви по-корейськи. Рецепт супроводжують покрокові світлини. Кожен, хто захоче приготувати домашній кетчуп власноручно переконається, що все дуже просто та набагато смачніше, ніж в магазині.

Для консервування потрібно підготувати:

  • томатний сік – 1,5 л;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • 1 ч. л. солі (без верху);
  • 100 гр цукру;
  • 20 гр оцту;
  • 1 ст. л. приправи для моркви по-корейськи.

Як зробити домашній кетчуп з помідор на зиму

Приготування кетчупу починається з готування томатного соку. Для цього необхідно взяти 2 кг чистих помідорів і розрізати кожну на 4-6 частин.

Домашній кетчуп з помідор з крохмалем

Всі зіпсовані місця, якщо вони є, звичайно, треба вирізати. Після цього томати треба вкинути в каструлю та поставити її на середній вогонь на 30 хвилин, час від часу помішуючи масу. Помідори проваряться та пустять сік. Після варіння помідорну масу треба перетерти через сито або вкинути в сокодавилку. Томатний сік готовий.

Домашній кетчуп з помідор з крохмалем

Його треба поставити на плиту та додати решту інгредієнтів, за винятком крохмалю та оцту. Кип’ятити ще 30 хвилин.

Крохмаль потрібно розвести в невеликій кількості охолодженої води та, помішуючи, вилити в сік. Може статися так, що крохмаль згорнеться в грудочки, тоді їх слід розбити в блендері з насадкою для коктейлів.

Після закипання маси час влити оцет, потім проварити ще 10 хвилин.

Готовий кетчуп слід розлити в стерилізовані банки та закатати.

Домашній кетчуп з помідор з крохмалем

Кетчуп добре зберігається в темному прохолодному приміщенні (комора, підвал тощо).

Цей домашній кетчуп з помідорів зварений з крохмалем є натуральним і безпечним для здоров’я продуктом.

Домашній кетчуп з помідор з крохмалем

Домашній кетчуп підходить до будь-яких страв. В залежності від своїх уподобань його можна зробити дуже гострим, додавши при варінні більшу кількість корейської приправи або маленький гострий перець. Збираючись зимою на пікнік, обов’язково треба взяти з собою цю домашню заготівлю, зроблену своїми руками. Вона зробить шашлик ще смачнішим.