Купуючи будь-який соус в магазині є ризик вибрати неякісний продукт, з суцільними консервантами та добавками. Тому, приклавши трохи зусиль, можна в домашніх умовах заготовити на зиму смачний томатний кетчуп.
Інгредієнти: Крохмаль, Оцет, Приправа для моркви по-корейськи, Сіль, Томатний сік, Цукор
Цей рецепт заготівлі має свої секретні інгредієнти – крохмаль і приправа для моркви по-корейськи. Рецепт супроводжують покрокові світлини. Кожен, хто захоче приготувати домашній кетчуп власноручно переконається, що все дуже просто та набагато смачніше, ніж в магазині.
Для консервування потрібно підготувати:
- томатний сік – 1,5 л;
- крохмаль – 2 ст. л.;
- 1 ч. л. солі (без верху);
- 100 гр цукру;
- 20 гр оцту;
- 1 ст. л. приправи для моркви по-корейськи.
Як зробити домашній кетчуп з помідор на зиму
Приготування кетчупу починається з готування томатного соку. Для цього необхідно взяти 2 кг чистих помідорів і розрізати кожну на 4-6 частин.
Всі зіпсовані місця, якщо вони є, звичайно, треба вирізати. Після цього томати треба вкинути в каструлю та поставити її на середній вогонь на 30 хвилин, час від часу помішуючи масу. Помідори проваряться та пустять сік. Після варіння помідорну масу треба перетерти через сито або вкинути в сокодавилку. Томатний сік готовий.
Його треба поставити на плиту та додати решту інгредієнтів, за винятком крохмалю та оцту. Кип’ятити ще 30 хвилин.
Крохмаль потрібно розвести в невеликій кількості охолодженої води та, помішуючи, вилити в сік. Може статися так, що крохмаль згорнеться в грудочки, тоді їх слід розбити в блендері з насадкою для коктейлів.
Після закипання маси час влити оцет, потім проварити ще 10 хвилин.
Готовий кетчуп слід розлити в стерилізовані банки та закатати.
Кетчуп добре зберігається в темному прохолодному приміщенні (комора, підвал тощо).
Цей домашній кетчуп з помідорів зварений з крохмалем є натуральним і безпечним для здоров’я продуктом.
Домашній кетчуп підходить до будь-яких страв. В залежності від своїх уподобань його можна зробити дуже гострим, додавши при варінні більшу кількість корейської приправи або маленький гострий перець. Збираючись зимою на пікнік, обов’язково треба взяти з собою цю домашню заготівлю, зроблену своїми руками. Вона зробить шашлик ще смачнішим.