Домашня буженина в духовці – як приготувати буженину зі свинини – простий рецепт запеченої свинини.

Щоб приготувати буженину в домашніх умовах, треба попередньо ретельно підготувати м’ясо. Це найголовніший процес, далі все значно простіше. Випробувати свої сили та спробувати приготувати такий делікатес варто, тому що запечена в духовці свинина виходить дуже смачною та корисною.

Як зробити буженину в духовці.

Для початку треба взяти свіжий свинячий окіст від задньої ноги. Відокремити від нього ніжку, ведучи ножем чітко по сполучному суглобу. Далі, слід розрізати окіст уздовж, таким чином, щоб при його розгортанні було видно дві внутрішні кістки. Тонким маленьким ножем необхідно підрізати верхню тазову кістку з усіх боків, а потім вийняти її. Кістка, яка знаходиться нижче, може залишитися на місці, через те що її дуже важко вирізати та не пошкодити при цьому жировий прошарок і верхню шкірку.

Бажання зі свинини

Підготовлений, таким чином, окіст слід перевернути шкіркою до себе та зробити на ній невеликі хрестоподібні насічки. Потім натерти його сумішшю: сіль – 100 грамів, перець чорний мелений – 25 грамів, часник – 5 грамів. Цієї, так званої, приправи вистачить для засолювання 5 кілограмів м’яса, тому перед натиранням окосту обов’язково необхідно його зважити.

Потім треба поставити окіст на глибоке деко та помістити в розігріту духовку. Запікати слід при середній температурі не менше 6 годин (цього часу вистачить, щоб буженина була готовою та рум’яною). М’ясо повинно бути розташоване так, щоб його надсічена шкірка виявилася зверху. Після запікання окіст треба вийняти з духовки, прикрити фольгою та залишити, щоб він повністю охолонув.

Краще зберігати таку смакоту в холодильнику, загорнуту в пергамент або полотняну серветку.

простий рецепт запеченої свинини

Готова буженина стане в пригоді кожній господині, коли вона захоче здивувати гостей смачним делікатесом та пригостити рідних вишуканою стравою. Не варто забувати, що в магазині вона коштує дуже дорого.

Вартий уваги простий відео рецепт приготування буженини зі свинини в духовці від умілої господині Олени Тимченко або просто elenka.