З першого погляду може здатися, що приготування соку з томатів дуже просте заняття, але його ж треба не просто зберегти на багато місяців, а й зберегти всі корисні речовини в ньому. Тому, перевірений старовинний рецепт від бабусі, з покроково зробленими фото, завжди приходить на допомогу.
Для приготування томатного соку знадобиться соковижималка, бажано, щоб вона віджимала сік з м’якоттю. І ще нам потрібні:
- помідори – 10 кг;
- сіль – 1 ст. л. (за смаком).
Як зробити домашній томатний сік
Робити заготовку почнемо з того, що томати слід ретельно вимити, видалити різні дефекти, якщо такі є. Зазвичай дефекти є, адже на томатний сік підходять будь-які помідори, а ось найкрасивіші відправляються в баночку цілими.
Нарізати помідори шматочками, які підійдуть для соковижималки. Зазвичай, достатньо розрізати плоди на три – чотири частини.
Віджати сік з м’якоттю, а шкурки і кісточки відправити в відходи.
Отриманий сік в зручній ємності відправити на вогонь. Ємність не повинна бути занадто повною, адже сік в процесі закипання буде утворювати піну, яку потрібно видаляти.
Після закипання додати сіль і варити сік з помідорів близько 10-15 хвилин.
Залити сік по підготовленим банкам і закатати спеціальним ключем. Перевернути банки і накрити рушником.
Залишити до охолодження банок, після чого відправити в холодне місце на зберігання.
З такого домашнього томатного соку вийде відмінний борщ, підлива або ж він стане прекрасним доповненням до смаженої картоплі. Зберігається такий сік близько 2-3 років, що дуже добре, адже в урожайний рік можна заготовити корисний напій на пару років вперед.