Ну хіба можна встояти перед яскраво-рожевою маринованою капустою, яка при укусі піддається з легким хрускотом, наповнюючи організм насиченим пряним ароматом спецій? Спробуйте приготувати на зиму, використовуючи цей рецепт з покроково зробленими фото, красиву і смачну капусту по-грузинськи і, поки ця смачна закуска НЕ буде з’їдена, до іншої заготовленої на зиму капусти, ваша сім’я точно не перейде.
Інгредієнти: Буряк, Вода, Капуста білокачанна, Лавровий лист, Морква, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Візьмемо: 1,5 кг капусти білокачанної, 2 буряки і 3 моркви, 5 зубків часнику, 2 склянки холодної води, ½ склянки олії соняшникової, ½ склянки 9% оцту, ½ склянки цукру, 1.5 ст.л. кам’яної солі, 4 шт. лаврового листочка.
Як приготувати мариновану капусту з буряком
Весь процес маринування розіб’ємо на два етапи: підготовка овочів і приготування маринаду.
Овочі очищаємо, миємо під холодною водою і подрібнюємо.
Капусту ріжемо квадратами як на фото, приблизно 4 на 4 см.
Буряк, моркву і часник подрібнюємо на крупній тертці. Овочі, крім капусти, злегка перемішуємо.
Готуємо маринад. З водою змішуємо соняшникову олію, цукор, сіль, лавровий лист. Ставимо на вогонь і даємо прокипіти 2 хвилини, щоб всі інгредієнти змішалися в єдине ціле.
Тим часом, у велику ємність викладаємо по черзі шарами капусту і суміш буряка з морквою і часником.
Готовий гарячий маринад заливаємо в каструлю з капустою. Зверху ставимо гніт і придавлюємо. Маринадом повинна покритися вся капуста.
Залишаємо під гнітом на столі на 24 години. Далі розкладаємо капусту по-грузинськи по чистим банкам, закриваємо капроновими кришками.
Відправляємо на зберігання в холодильник.
Через добу капуста, маринована по-грузинськи, готова! Чим довше буде стояти капуста в банках, тим більш насиченим буде ставати рожевий колір.
Зберігатися така закуска може до 2 місяців, але з’їдається вона, з превеликим задоволенням, набагато швидше. Хрумтіть на здоров’я!