Такий рецепт густого соку з помідорів легкий в приготуванні і просто необхідний взимку, коли так хочеться свіжих, ароматних овочів. На відміну від інших заготовок, для натурального соку з м’якоттю не потрібно приправ і спецій.
Інгредієнти: Помідори
Консервація відбуватиметься навіть без солі і цукру. Головний і єдиний інгредієнт заготовки – свіжий міцний помідор. Примітно, що розмір плодів не повинен перевищувати 5 см в діаметрі, а такі помідори в надлишку продаються на ринках з початку і до кінця серпня і коштують значно дешевше своїх добірних і м’ясистих побратимів.
Щільна шкірка і темно-червоний колір плодів ідеальні для приготування густого домашнього томатного соку з м’якоттю. І так, все, що нам знадобиться:
- помідори;
- м’ясорубка;
- висока каструля;
- банки і кришки.
Як зварити на зиму томатний сік без солі і цукру
Помідори перебрати, очистити від чашолистків і помити в проточній воді і порізати на частини, розміром – під горловину м’ясорубки.
Пропустити через м’ясорубку.
Отриманий томат перелити в каструлю і поставити на вогонь. Як тільки він закипить, з’явиться пінка, її потрібно зняти. Зменшуємо вогонь, варимо томат 30 хвилин, помішуючи кожні 5-7 хвилин, щоб не пригоріла.
Поки томат кипить, стерилізуємо банки і кришки (в мікрохвильовій печі, духовці, над парою).
При кипінні соку з м’якоттю випарується трохи рідини і консистенція заготовки стане густішою. Якщо варити довше, то отримаєте густий томат, який теж можна консервувати без солі. У стерильні банки розливаємо гарячий томат і закриваємо кришкою. У перевернутому вигляді банки потрібно залишити до охолодження під рушником. Натуральний густий томатний сік без солі, цукру та інших пряних спецій готовий для зберігання!
Така проста в приготуванні заготовка може стати самостійним корисним і смачним напоєм. Досить просто налити в стакан і збити блендером, додавши зелень або мелений перець. Такий домашній томатний сік хороша основа для червоного соусу або підливи, незамінний як заправка до супів і борщу.