Домашня тушонка – це продукт, який завжди буде корисним, адже з нього можна приготувати безліч страв. І, на відміну від магазинної, в домашній буде максимум м’яса, а не жиру. Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування тушонки в банках.
Інгредієнти: Жир, Лавровий лист, М'ясо курки, Перловка, Сіль, Цибуля, Чорний перець горошком
Отже, необхідно взяти:
- 800 грамів перлової крупи;
- 4 стегенця (2 кг);
- 2 великі цибулини;
- топлене масло або жир;
- лавровий лист;
- сіль;
- перець.
Як приготувати домашню тушонку з курки з перловкою
Спочатку замочіть перлову крупу. Краще лишити її у воді на всю ніч, але якщо часу зовсім нема – потримайте перловку хоча б 3-4 години.
Потім добре її вимийте, аби вона не закисла і варіть протягом 40-ка хвилин, попередньо посоливши за смаком. Коли крупа добре розбухне – можете знімати її з плити.
Тим часом зваріть стегна в підсоленій воді, остудіть, відділіть м’ясо від кісток, також бажано прибрати і шкірку.
Бульйон з м’яса не зливайте, а процідіть – він вам знадобиться, аби доварити кашу.
Цибулю необхідно почистити, дрібно порізати, викласти в сковорідку з високими стінками та трохи пасерувати. Потім додайте м’ясо курки, перлову кашу, лавровий лист. Далі посоліть страву, додайте перцю, добре все перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин.
Тим часом стерилізуйте банки, в які ви потім викладете заготовку. Коли тушонка буде в банках – поставте її стерилізуватися на водяній бані 15 хвилин.
Далі покладіть в кожну банку топлене масло чи жир (по 1 столовій ложці) та зразу ж закатайте кришки, доки банки гарячі.
Ось і все, тепер можете відправляти заготовку на зберігання. Таку тушонку можна додавати до картоплі, макаронів та готувати з нею різні страви.