Вишня в сиропі – це дуже смачна заготовка, яку можна використовувати в якості десерту, додавати в випічку, прикрашати нею торти. А приготувати таку консервацію дуже просто.
Інгредієнти: Вишня, Вода, Цукор
Треба взяти 2,2 кілограма вишні, добре помити та відкинути на друшляк, аби з неї стекла вода.
Далі необхідно стерилізувати банки. Якщо є мікрохвильовка – можна провести процедуру в ній. Для цього треба взяти банки, помити, налити в них воду на півтора сантиметра і поставити в мікрохвильовку. Далі ввімкнути на повну потужність та пропарювати протягом 4-х хвилин. Після цього злийте воду і можна складати вишні в тару.
Треба, щоб ягоди зайняли десь дві третини об’єму.
До речі, що стосується кісточок, то їх можна або виймати або не виймати. Все залежить від ваших смаків та кількості часу, який ви маєте на приготування страви.
Після цього треба взяти воду, закип’ятити і залити в банки. Потім прикрити їх чистими кришками та лишити на 20 хвилин. Будьте готові до того, що деякі ягоди луснуть – в цьому немає нічого страшного.
Далі треба злити воду з банок, попередньо її замірявши мірним стаканом і перелити в каструлю. Можна спочатку налити воду в одну каструлю, а потім перелити в іншу за допомогою мірного стакану.
Об’єм води вам треба знати, щоб розрахувати кількість цукру. Виходьте з того, що на 500 мілілітрів необхідно класти 250 грамів цукру.
Додайте цукор в воду, поставте на вогонь, добре розмішайте та доведіть до кипіння. Потім розлийте його в банки.
Тепер лишилося закатати кришки та лишити заготовку вистигати під теплою ковдрою.
Ось і все, тепер можете відправляти вишні на зберігання в прохолодне місце.