Салат з перцем та грибами – це цікава і дуже проста заготовка на зиму, рецепт якої ми вам пропонуємо.
Інгредієнти: Оцет, Печериці, Сіль, Солодкий перець, Соняшникова олія, Цибуля, Цукор
Для приготування такої страви необхідно взяти:
- 500 грамів печериць середнього розміру;
- 300 грамів солодкого м’ясистого перцю;
- 300 грамів цибулі;
- пів столової ложки солі;
- пів склянки цукру;
- пів склянки оцту 9%;
- пів склянки соняшникової олії.
Як зробити салат з печериць на зиму
Цибулю і перець треба почистити, прибрати ушкодження. Потім ретельно помити їх та гриби.
Далі необхідно нарізати гриби пластинками, цибулю півкільцями і перець соломкою.
Після цього можна готувати маринад. Для нього необхідно взяти такі інгредієнти: соль, цукор, соняшникова олія, оцет. Доведіть маринад до кипіння, а потім покладіть туди цибулю і варіть 5 хвилин. Після цього додайте перець і поваріть ще 15 хвилин. Останніми покладіть гриби і тушкуйте протягом 15-ти хвилин з моменту закипання.
Візьміть чисті банки та стерилізуйте кришки. Складіть салат в банки, прикрийте кришками, поставте в таз або каструлю. Дно ємності треба попередньо застелити тканиною. Налийте гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банок. Далі необхідно стерилізувати півлітрові банки протягом 15-ти хвилин і літрові протягом 30-ти хвилин.
Після цього можна діставати банки з салатом та закочувати кришки.
Для охолодження переверніть банки догори дном і прикрийте пледом.
Зберігатися такий салат може в льосі, коморі або кухонній шафі.
Цей салат можна з’їсти і зразу ж, тоді вам не доведеться його стерилізувати. Достатньо просто поставити в холодильник.
Ця страва чудово смакує з різними гарнірами і є окрасою для святкового столу.