Маринований перець з медом і цвітною капустою на зиму – смачний і простий рецепт як маринувати перець холодним маринадом.

Маринований перець з медом  це дуже цікава заготовка, а приготувати її – легко та просто.

Для приготування страви краще брати перець Камбіо, але можна взяти і звичайний болгарський. Просто Камбіо – більш м’ясистий, круглий та має насиченіший смак.

Отже, необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • перець – 3 кілограма;
  • вода – 1,1 літра;
  • сіль -250 грамів;
  • мед – 250 грамів;
  • оцет – 250 грамів;
  • листочки винограду та смородини;
  • чорний перець горошок;
  • розетки цвітної капусти;
  • корінь хрону, порізаний маленькими шматками.

Зміст

Як маринувати перець з медом на зиму

круглий червоний перець "Камбіо"

Виберіть перчини приблизно однакового розміру, відріжте плодоніжки аби лишилися шматочки по одному сантиметру та проколіть перчинки в декількох місцях, де є насіння.

Далі складіть перець в банки, чергуючи з цвітною капустою. Додайте горошинки чорного перцю, хрін, листочки винограду і смородини. Спеції краще класти на свій смак, бо хтось любить більш солодкі страви, а хтось – більш гострі.

Тепер, як приготувати маринад з медом

Все дуже просто: треба закип’ятити воду, розчистити в ній сіль. Охолодити, і тільки потім додати  мед та оцет.

Цією сумішшю залийте перець.

Потім покладіть на овочі невеликий гніт, наприклад, дерев’яний кружечок, закрийте ємність кришкою та виставте на холод. Балкон – підійде. Також можна поставити в льох.

Така проста заготовка є дуже смачною і додає родзинку в інші страви.