Маринований перець з медом це дуже цікава заготовка, а приготувати її – легко та просто.
Інгредієнти: Болгарський перець, Виноградне листя, Кольорова капуста, Корінь хрону, Листя смородини, Мед, Оцет, Сіль, Чорний перець горошком
Для приготування страви краще брати перець Камбіо, але можна взяти і звичайний болгарський. Просто Камбіо – більш м’ясистий, круглий та має насиченіший смак.
Отже, необхідно взяти наступні інгредієнти:
- перець – 3 кілограма;
- вода – 1,1 літра;
- сіль -250 грамів;
- мед – 250 грамів;
- оцет – 250 грамів;
- листочки винограду та смородини;
- чорний перець горошок;
- розетки цвітної капусти;
- корінь хрону, порізаний маленькими шматками.
Як маринувати перець з медом на зиму
Виберіть перчини приблизно однакового розміру, відріжте плодоніжки аби лишилися шматочки по одному сантиметру та проколіть перчинки в декількох місцях, де є насіння.
Далі складіть перець в банки, чергуючи з цвітною капустою. Додайте горошинки чорного перцю, хрін, листочки винограду і смородини. Спеції краще класти на свій смак, бо хтось любить більш солодкі страви, а хтось – більш гострі.
Тепер, як приготувати маринад з медом
Все дуже просто: треба закип’ятити воду, розчистити в ній сіль. Охолодити, і тільки потім додати мед та оцет.
Цією сумішшю залийте перець.
Потім покладіть на овочі невеликий гніт, наприклад, дерев’яний кружечок, закрийте ємність кришкою та виставте на холод. Балкон – підійде. Також можна поставити в льох.
Така проста заготовка є дуже смачною і додає родзинку в інші страви.