Пекучий перець – це дуже корисний овоч. Просто треба завжди знати міру, аби не нашкодити своєму шлунку. Тому ми пропонуємо вам рецепт апетитної заготовки, в якій точно всього в міру і вона чудово доповнює різні страви.
Інгредієнти: Перець гіркий, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор
Помірне вживання пекучого перцю позитивно впливає на імунітет, допомагає боротися з інфекціями. Також перець знижує тиск, а ще є профілактичним засобом проти виникнення ракових пухлин.
Щоб приготувати апетитний соус, необхідно взяти:
- 3 кілограма гіркого перцю;
- 5 кілограмів помідорів;
- 200 грамів солі;
- 250 грамів цукру;
- 500 мілілітрів олії.
Цей рецепт розрахований на 6 літрових банок готового продукту..
Як приготувати гострий соус з помідорів з цілими перчинками
Щоб заготовка вийшла не надто гострою, треба брати м’ясистий гіркий червоний перець.
Помийте перчинки, видаліть плодоніжки та трохи запечіть овочі в духовці. Слідкуйте за тим, аби перчинки лишалися твердими.
Далі треба приготувати томатний сік, який є другим основним інгредієнтом в цьому соусі.
Треба помити помідори, вирізати місця плодоніжок, порізати на великі шматки та варити 7-10 хвилин. Потім дати помідорам трохи охолонути та протерти їх через сито.
Далі отриманий сік необхідно проварити ще 20 хвилин. Після цього додати олію, цукор, перець, який ви запекли, та варити ще 5-6 хвилин. Тільки слідкуйте за тим, щоб перчинки не розпалися.
Соус можна розлити в тару об’ємом 1 літр, 500 мілілітрів або 800 мілілітрів.
Для зберігання гострого соусу Апетитка можна використовувати льох чи кухонну шафу або комору.
Він чудово смакує в різних стравах, його можна додавати до піци або просто мастити на канапки.