Домашня консервована кукурудза в зернах широко використовується для виготовлення різних салатів, закусок, супів, м’ясних страв і гарнірів. Деякі господині побоюються братися за таку консервацію. А дарма, адже процес досить простий і впоратися зможе навіть недосвідчена господиня. Якщо і ви хочете зробити такі заготовки з кукурудзи на зиму, то вам точно стане в нагоді мій детальний, покроково оформлений фото-рецепт.
Інгредієнти: Вода, Кукурудза, Оцет, Сіль, Цукор
Крім зерен кукурудзи ще знадобиться:
- сіль – 1,5 ст.л .;
- цукор – 2 ст.л .;
- вода – 1,5 л .;
- оцет – 2 ст.л.
Пропорції продуктів розраховані на 1 кг зерен кукурудзи. Вихід заготовки – 3 банки по 500 мл.
Зауважу, що якщо ви вирішили маринувати кукурудзу, то дуже важливо правильно вибрати качани. Вони повинні бути достиглі, з великими зернами, без гнилі та інших дефектів. Найкраще підійдуть цукрові сорти.
Але, в принципі, можна використовувати і інші, які ростуть у вас на ділянці або продаються в магазині, на ринку.
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах
З качанів знімають листя і рильця (волосся). Їх необхідно ретельно вимити і проварити до готовності.
Поки варяться, приготуйте тару. Банки і кришки потрібно помити і простерилізувати. Якщо ви ще не обрали для себе оптимальний спосіб, то дізнайтесь про те, як стерилізувати банки з відео.
А тим часом, з відвареної кукурудзи гострим ножем зрізаємо зерна.
У підготовлені банки насипаємо кукурудзу, накриваємо кришкою (НЕ закручуючи) і відставляємо на деякий час.
Розсол можна приготувати на основі води, в якій варилася кукурудза. В цьому випадку консервована кукурудза в зернах буде більш ароматною. Але можна взяти і звичайну воду. Закип’ятіть рідину, додайте сіль, цукор, оцет і проваріть маринад близько п’яти хвилин.
Підготовлену заздалегідь кукурудзу в банках залийте маринадом, накрийте кришками не закручуючи їх.
Далі, нам необхідно простерилізувати нашу консервацію протягом двох годин. По закінченні – закатати банки. Про те як правильно стерилізувати банки з заготовками знайдете інформацію у розміщеному вище відео.
Обов’язково у перевернутому вигляді заготовки укутайте ковдрою та залишіть їх так на пару днів.
Домашня консервована кукурудза в зернах повинна зберігатися при низьких температурах.
Це може бути холодильник або льох. У мене дома немає льоху, тому залишаються тільки полки холодильника. ?
Як приготувати у домашніх умовах консервовану кукурудзу без оцту демонструє відео-рецепт.