Консервована кукурудза в зернах на зиму

Консервована кукурудза в зернах – смачна заготовка на зиму

Домашня консервована кукурудза в зернах широко використовується для виготовлення різних салатів, закусок, супів, м’ясних страв і гарнірів. Деякі господині побоюються братися за таку консервацію. А дарма, адже процес досить простий і впоратися зможе навіть недосвідчена господиня. Якщо і ви хочете зробити такі заготовки з кукурудзи на зиму, то вам точно стане в нагоді мій детальний, покроково оформлений фото-рецепт.

Крім зерен кукурудзи ще знадобиться:

  • сіль – 1,5 ст.л .;
  • цукор – 2 ст.л .;
  • вода – 1,5 л .;
  • оцет – 2 ст.л.

Пропорції продуктів розраховані на 1 кг зерен кукурудзи. Вихід заготовки – 3 банки по 500 мл.

Зауважу, що якщо ви вирішили маринувати кукурудзу, то дуже важливо правильно вибрати качани. Вони повинні бути достиглі, з великими зернами, без гнилі та інших дефектів. Найкраще підійдуть цукрові сорти.

Консервована кукурудза в зернах на зиму

Але, в принципі, можна використовувати і інші, які ростуть у вас на ділянці або продаються в магазині, на ринку.

Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах

З качанів знімають листя і рильця (волосся). Їх необхідно ретельно вимити і проварити до готовності.

Поки варяться, приготуйте тару. Банки і кришки потрібно помити і простерилізувати. Якщо ви ще не обрали для себе оптимальний спосіб, то дізнайтесь про те, як стерилізувати банки з відео.

А тим часом, з відвареної кукурудзи гострим ножем зрізаємо зерна.

Консервована кукурудза в зернах на зиму

У підготовлені банки насипаємо кукурудзу, накриваємо кришкою (НЕ закручуючи) і відставляємо на деякий час.

Розсол можна приготувати на основі води, в якій варилася кукурудза. В цьому випадку консервована кукурудза в зернах буде більш ароматною. Але можна взяти і звичайну воду. Закип’ятіть рідину, додайте сіль, цукор, оцет і проваріть маринад близько п’яти хвилин.

Підготовлену заздалегідь кукурудзу в банках залийте маринадом, накрийте кришками не закручуючи їх.

Далі, нам необхідно простерилізувати нашу консервацію протягом двох годин. По закінченні – закатати банки. Про те як правильно стерилізувати банки з заготовками знайдете інформацію у розміщеному вище відео.

Консервована кукурудза в зернах на зиму

Обов’язково у перевернутому вигляді заготовки укутайте ковдрою та залишіть їх так на пару днів.

Домашня консервована кукурудза в зернах повинна зберігатися при низьких температурах.

Консервована кукурудза в зернах на зиму

Це може бути холодильник або льох. У мене дома немає льоху, тому залишаються тільки полки холодильника. ?

Як приготувати у домашніх умовах консервовану кукурудзу без оцту демонструє відео-рецепт.