Пюре з кабачка: рецепти приготування кабачкового пюре для дітей і дорослих та заготовки на зиму

Пюре з кабачка: рецепти приготування кабачкового пюре для дітей і дорослих та заготовки на зиму

Кабачок можна назвати універсальним овочем. Він підходить як для першого прикорму малюка, так і для приготування дорослих страв та для різної консервації. Сьогодні ми поговоримо про кабачкове пюре. Ця страва готується досить швидко і просто, а користь, яку пюре з кабачків приносить, просто неоціненна. Отже, розглянемо рецепти приготування пюре з кабачків та способи його заготовки на зиму.

Зміст

Вибір і попередня підготовка овочів

Кабачки для приготування пюре можна використовувати як молоді, так і старі з товстою шкурою. У першому випадку, овочі можна навіть не чистити. Але, якщо ви плануєте приготувати пюре для малюка, то зробити це все ж доведеться. Великі дозрілі кабачки звільняють від шкірки і насіння. Шкірку найкраще зчищати овощечисткою, а насіння видаляти великою ложкою, розрізавши кабачок уздовж на половини.

Для приготування овоч ріжуть кружальцями, напівколами або кубиками. Дрібнити не потрібно, інакше м’якоть розійдеться. Оптимальна товщина часточок 1,5-2 сантиметри.

Пюре з кабачків

Рецепти кабачкового пюре

Смачне пюре з кабачків на вечерю

600 грам кабачків чистять і нарізають брусочками або кубиками. Овочеву нарізку закладають в киплячу воду так, щоб рідина злегка покривала шматочки. Час готування – 10 хвилин.

Поки вариться кабачок, готують овочеву зажарку. На сковороді розігрівають рослинну олію і обсмажують на ньому цибулю, подрібнену кубиком. Потім, до неї додають моркву, натерту на терці. Як тільки морквина розм’якне, в зажарку додають дрібно нарізані два зубчики часнику. Шматочки часнику лише злегка прогрівають, домагаючись появи сильного аромату. Тут же до овочів додають столову ложку томатної пасти і тримають каструлю на вогні ще хвилину.

Пюре з кабачків

Розм’яклі кабачки викладають спочатку на сито, щоб стекла зайва волога, а потім в чашу блендера. До варених овочів додають засмажку, сіль і пару щіпок чорного меленого перцю. Пробивають масу до однорідності, а потім ще раз прогрівають на сковороді. Готове пюре з кабачків подають як гарнір до будь-яких м’ясних або рибних страв.

Про те, як приготувати кабачкове пюре в мультиварці, розповість відео-рецепт від каналу «Gala Rada / Швидка кухня»

Кабачкової пюре для дитини

Перший прикорм з кабачка

Для дітей старше двох років, пюре можна готувати по вищеописаному рецепту. Рекомендується тільки зменшити або зовсім виключити з інгредієнтів часник і чорний перець.

Для дітей більш раннього віку пюре роблять з мінімальною кількістю складових. Для першого прикорму у страву навіть не додають сіль.

Пюре з кабачків

Для того, щоб приготувати пюре для грудничка, знадобиться один невеликий молодий кабачок. Його попередньо миють і чистять. Овоч нарізають кубиками і розкладають на решітці пароварки. В основну чашу мультиварки наливають чисту воду і встановлюють режим «Пароварка» або «Варка на пару» на чверть години. Як тільки вода закипить, в мультиварку поміщають ємність з кабачками. Відварений таким чином овоч зберігає в собі максимальну кількість корисних для організму речовин. Готові до вживання шматочки пробивають блендером і злегка присолюють. Коли малюк освоїть такий простий прикорм з кабачка, то в пюре можна буде потроху додавати оливкову олію.

А ця страва може бути приготовлена у звичайній каструлі. Рецепт приготування докладно розповідає відео від каналу «Life Mom».

Пюре з кабачка з яблуком

Для цієї страви знадобиться 1 невелика солодке яблуко і 1 молодий кабачок. Яблуко чистимо, видаляємо насіння і ріжемо пластинами по 1 сантиметру. Кабачок очищаємо і нарізаємо півкільцями. Продукти складаємо в каструлю і заливаємо 150 мілілітрами води. Варимо фруктово-овочеву нарізку 10 хвилин. Після цього, витягаємо продукти з каструлі і пюріруемо їх блендером. Коригувати густоту страви можна гарячим відваром.

Пюре з кабачків

Пюре з кабачків на зиму

Три кілограми очищених кабачків, можна брати великі переросли екземпляри, нарізають кубиком або півкільцями. Поміщають нарізку у велику каструлю і додають до неї 3 склянки води. Кабачок варять на середньому вогні протягом 20 хвилин під кришкою, періодично перемішуючи. До розм’яклих овочів додають овочеву зажарку з двох великих морквин і двох цибулин. Також кладуть 3 столові ложки томатної пасти і 4 великих зубчики часнику, пропущених крізь прес. За допомогою погружного блендера пюре подрібнюють до однорідного стану. Каструлю знову ставлять на вогонь і кип’ятять пюре ще 10 хвилин. В кінці варіння додають оцтову есенцію з розрахунку ½ чайної ложки на 1 літр овочевої маси.

Готове кабачкове пюре розкладають по простерилизованним банкам, закручують обробленими окропом кришками і вкривають теплим пледом на добу. Зберігається така заготовка в прохолоді до року.

Пюре з кабачків