Консервований компот – це один з найпопулярніших способів заготовування різноманітних видів фруктів та ягід. Його використовують так само часто, як і готують варення або повидло.
Інгредієнти: Вода, М'ята, Сливи, Цукор
Ми пропонуємо дуже простий рецепт, який допоможе вам приготувати смачний компот зі сливами з кісточками. Його нескладно варити, не треба на це витрачати багато часу, а компот вийде просто ідеальним.
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 2 гілочки м’яти;
- 300 грамів цукру;
- 3 літра води;
- 500 грамів стиглої сливи.
Як закрити на зиму компот із сливи з кісточками
Спочатку виберіть гарні стиглі сливи без пошкоджень. Якщо на фруктах будуть місця, уражені гниллю – компот довго не збережеться.
Помийте сливки теплою водою та складіть в банки.
Далі приготуйте сироп. В цьому рецепті є деякі нюанси приготування, на які обов’язково треба звернути увагу. Отже, спочатку візьміть глибоку каструлю та покладіть туди 7-10 слив. Не забудьте проколоти кожну з них дерев’яною шпажкою. Далі поставте каструлю на вогонь, засипте половину цукру та залийте вміст теплою кип’яченою водою. Також покладіть 2 гілочки м’яти. Почекайте, коли перша частину цукру повністю розчиниться і додайте другу.
Коли весь цукор розчиниться, а маса закипить, накрийте каструлю кришкою та вимкніть вогонь. Після цього процідіть сироп та розлийте його в банки. Тепер лишилося закатати банки кришками, перевернути догори дном, закрити ковдрою чи рушником та лишити охолоджуватися. Для повного охолодження потрібно не менше 12-ти годин.
Простота цього рецепту полягає в тому, що немає потреби в додатковій стерилізації.
Ось такий смачний компот, який дуже просто приготувати, стане чудовою заготовкою, якою можна поласувати самим та пригостити друзів. Такий компот прекрасно смакує в будь-яку пору року. Взимку він стане джерелом вітамінів, а влітку – втамує спрагу в спекотний день.