Варення з груш та лимонів – це не тільки дуже смачні, а ще і дуже гарні солодощі. Пружні скибочки в прозорому сиропі виглядають просто чудово. Тому ми пропонуємо вам рецепт приготування такого варення.
Інгредієнти: Груші, Лимон, Цукор
Лимон додається в це варення для того, щоб воно мало особливий аромат та гарний колір.
Зразу ж варто сказати, що на приготування треба витратити час, бо доведеться чотири рази кип’ятити варення. Але якщо цього не зробити – сироп вийде мутним, а значить, воно точно не вийде гарним і прозорим. До того ж, якщо не кип’ятити заготовку достатню кількість разів – скибочки лишаться м’якими.
Отже, для приготування необхідно взяти:
- 1 кілограм груш сорту Лимонка;
- 400 грамів цукру;
- 2 лимона.
Як зварити варення з груш з лимоном
Спочатку добре помийте груші в великій ємності, аби прибрати з них увесь пил та бруд.
Далі поріжте груші на скибочки, шкірку знімати не треба. Покладіть груші в велику ємність, наприклад, таз, та засипте цукром.
Кілька разів струсніть таз, аби цукор розподілився рівномірно, та залиште заготовку на 4 години.
Коли час мине, поставте таз на вогонь та варіть до того моменту, доки він не почне закипати (саме тоді з’являться перші бульбашки). Далі зніміть варення з вогню і лишіть на 8 годин.
Додайте в варення лимон, порізаний кубиками. З нього також не треба знімати шкірку.
Потім знову доведіть масу до кипіння і знову відставте. Так треба зробити 4 рази.
А на 5-ий раз варення необхідно закип’ятити та проварити не менше 15-ти хвилин.
Після цього можна розкладати варення в завчасно стерилізовані банки.
Для розкладання зручно використовувати дерев’яну лопатку. Тільки не забудьте облити її кип’ятком, щоб знищити мікроби, які можуть зіпсувати заготовку.
Тепер лишилося закатати кришки та закрити варення теплим рушником або ковдрою.
В такому вигляді варення необхідно лишити до повного вистигання, а потім переставити банки в льох, підвал або кухонну шафу.
Такі ласощі будуть чудовим додатком до чаю, млинців, оладок. А ще, таке особливе варення можна використовувати в якості начинки для пиріжків або прикраси для десерту. Тому готуйте і смакуйте.