Домашнє обліпихове варення з гарбузом – як зварити варення з обліпихи на зиму.

Роздумуєте, що зробити з обліпихи на зиму – пропоную приготувати корисне варення з обліпихи з гарбузом. Корисна домашня заготовка, приготована по цьому незвичайному рецепту, містить в собі дуже багато вітамінів і має дуже гарний, яскравий, насичений, сонячно-оранжевий колір.

Як зварити варення з обліпихи і гарбуза на зиму в домашніх умовах.

обліпиха

Приготування варення просте. Добре доспілий гарбуз потрібно очистити від жорсткої шкірки і накришити невеликими скибочками, які потім перекладаємо в емальовану каструлю і заливаємо соком обліпихи, додаємо цукор.

Наш рецепт варення вимагає наявності:

  • гарбуза (нарізаного і очищеного) – один кілограм;
  • соку обліпихи – один літр;
  • цукру – один кілограм.

Сполучені продукти доводимо на інтенсивному вогні до активного кипіння і зменшуємо його до мінімуму. Варіння варення до готовності продовжуємо на тихому вогні.

Коли наше корисне варення майже готове, до нього, для додання більш інтенсивного аромату, можна додати цедру (натерту) лимона або апельсина.

Після, ще раз закип’ятити, розкласти заготовку по банках і закупорити кришками.

Взимку я, звичайно, таким ароматним варенням з обліпихи поливаю оладки, сирники або додаю в різні десерти. А, бурштинового кольору шматочки гарбуза, просякнуті обліпиховим соком, дуже смачні самі по собі з гарячим ароматним чаєм.