Картопля сушена – це свого роду картопляні чіпси, тільки на відміну від останніх – корисні для організму. Сушіння овочів і фруктів в наші дні стає все більш популярним. Цей простий рецепт заготовки з картоплі, напевно, сподобається людям, які не мислять себе і свій відпочинок без наметів і природи. Сушена картопля, цілком, замінить свіжі бульби, але важити буде у багато разів менше.
Інгредієнти: Картопля
Як приготувати сушену картоплю в домашніх умовах.
Для сушки підберіть картоплю однакової середньої величини.
Очистіть бульби від шкірки і поріжте кружальцями завтовшки до 4 мм.
Підготовлену таким чином картоплю необхідно помістити в полотняний мішечок відповідного розміру, а потім опустити в окріп. Варити хвилинки 2-3, а потім остудити під проточною водою.
Підвісити мішечок для повного стікання рідини.
Далі, дістати картопляні кружки з мішечка і розкласти на аркуші для випікання, можна на силіконовому.
Сушити в слабо нагрітій духовці до того моменту, як картопля почне нагадувати чіпси. Якщо ж Ви маєте електричну сушарку, то краще скористатися нею.
Сушену картопля можна їсти саму по собі, без варіння. В умовах відпочинку на природі, її наявність дає можливість швидко зварити смачне блюдо. Сушені кружечки потрібно просто занурити в гарячу воду і дочекатися, поки картопля набрякне і звариться.