Обліпиха протерта з цукром і глодом на зиму – легкий рецепт як приготувати корисні заготовки з обліпихи вдома.

Обліпиха протерта з глодом готується без кип’ятіння. Зроблена в домашніх умовах заготівля зберігає вітаміни, наявні в двох свіжих ягодах в незмінному вигляді. Адже відомо, що крім вітамінів обліпиха славиться тим, що лікує запалення порожнини рота, опіки, рани, герпес, глід же тонізує м’язи серця і знімає його стомлюваність.

Як приготувати протерту обліпиху з цукром і глодом.

ягоди обліпихи

Обліпиху перебираємо, миємо, розподіляємо тонко по решеті і даємо обсохнути. Потім, перетираємо через сито.

ягоди глоду

Продовжуємо приготування глоду. Бланшуємо його плоди 1-2 хвилини. Після чого перемелюємо в м’ясорубці, але можна перетерти і крізь сито з нержавіючої сталі, щоб в пюре залишилося більше вітамінів.

Змішуємо обліпиху і глід, додаємо цукор і нагріваємо до 70 ° C.

Потім, розливаємо в стерильні банки, ставимо пастеризуватися: 0,5 л – 20 хв., 1 л – 25-30 хв., Закочуємо.

Для цієї корисної заготовки з обліпихи потрібно: протертої обліпихи 1 кг, протертого глоду 600 г і цукру – 500 г.

Обліпиха протерта з цукром і глодом зберігається в коморі або підвалі. Взимку заготовку можна намазувати на млинці, хліб, а можна готувати напої, додавши кілька чайних ложок джему на склянку кип’яченої води.