Маринований буряк на зиму – смачний домашній рецепт заготовки з буряка з кмином.

Маринований буряк готується з соковитого червоного буряка. Таку дуже смачну і пряну домашню заготовку на зиму можна зробити без особливих зусиль. При маринуванні з додаванням кмину, буряк виходить хрусткий і пряний на смак. Вітаміни на зиму в такій заготівлі зберігаються просто відмінно.

Пропорції продуктів для домашньої заготовки з буряка:

  • буряка (краще червоного вінегретного) – 10 кг.;
  • води – 8 літрів;
  • насіння кмину – 0,5 ч. лож .;
  • борошна житнього – 10 грам.

Як маринувати буряк на зиму в домашніх умовах.

червоний буряк

Червоний буряк потрібно вимити і очистити шкірку, а потім порізати на шматки середнього розміру.

Далі, нарізані шматочки скласти в чисту тару для маринування, при цьому, пересипаючи насінням кмину.

Житнє борошно необхідно розмішати з теплою водою, потім розчин вилити в ємність з буряком.

Потім, накриваємо буряк полотняною серветкою і зверху кладемо кружок, який придавлюємо вантажем.

Ємність з нашою заготівлею з буряка повинна постояти при кімнатній температурі чотирнадцять днів.

Потім, маринований буряк повинен бути відставлений в холодне місце на зберігання.

Червоний буряк, заготовлений за таким домашнім рецептом, чудово зберігається всю зиму. З нього взимку готують смачні зимові салати, трохи приправивши олією. Можна приготувати борщ або інші смачні супи. Крім того, маринований буряк відмінно виглядає на святковому столі як холодна закуска.